Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Over Flim

onze oprichter

Flim's kracht ligt in haar talent om mensen meer over zichzelf te leren via de yoga. In haar ervaring van 30 jaar yogalessen geven en vooral yoga teacher trainees is zij erachter gekomen hoeveel talenten er in ieder van ons verscholen liggen. Om die tot ontplooiing te brengen wil zij verdergaande inzichten en innerlijke werking langs de minder bewandelde yoga paden verkennen en onderwijzen

Ze is oprichter van Flim’s Yoga Studio en later Center Open Field voor Yoga en Gezond-Zijn. Onlangs heeft ze haar yogastudio aan anderen overgedragen en is ze een nieuwe weg ingeslagen, “the yoga paths less travelled”, het gebied wat voorbij de rede en het intellect ligt, namelijk de kennis van het Zelf. 

Nu verspreidt ze deze yoga disciplines op verschillende locaties in binnen- en buitenland. Dat vormt ook een nieuwe basis voor haar Yoga Teacher Training: meer accent op de filosofische en psychologische wetenschap van Yoga. 

Hoewel Flim in de afgelopen 35 jaar veel veranderingen heeft meegemaakt in de yoga wereld, blijft ze haar inspiratie putten uit de grote leermeesters van de Vedanta Filosofie. Vedanta is de leer van de realiteit van het Zelf, de mystieke methode die verder reikt dan de rede en die je leert zien door bepaalde disciplines te doorlopen “Als je eenmaal ziet, weet je wat waar is.”  Kortom, een vorm van zelfonderzoek waarin je de werkelijke betekenis van het woord 'ik' ontdekt. Hierdoor leerde ze beter om te gaan met ziekte en dood, niet alleen in haar eigen gezin maar ook van intieme vrienden en vriendinnen, en van haar leerlingen.

Flim begon haar yoga carrière in eind Jaren ’80 bij de Saswitha Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte. Deze opleiding trok haar aan vanwege het sterke filosofische aspect. Ze studeerde meditatie en Ayurveda in de jaren ’90 bij Dr. Deepak Chopra en wijlen Dr. David Simon die haar inspireerden omdat zij een brug sloegen tussen westerse wetenschap en oosterse filosofie. 

Verder reisde ze naar de USA, India, Canada en het Verenigd Koninkrijk om lessen te volgen van o.a. Deepak Chopra, Pattabhi Jois, Donna Farhi, Susi Hately-Aldous. In Nederland volgde ze lessen van Dona Holleman, Larry Schulz, Shiva Rea en Mark Whitwell en is Marianne Williamson sinds haar workshop over 'A Course of Miracles' een belangrijke bron van inpiratie.

Ze is gecertificeerd yoga teacher van de Saswitha Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte - 1989; gecertificeerd Primordial Sound Meditation Teacher van de Infinite Possibility Knowledge van Deepak Chopra - 1997; Certificatie Ashtanga Yoga Yoga Moves – 2003; gecertificeerd Yoga Therapist van de International Association of Yoga Therapists ( IAYT ) - 2017; gecertificeerd level 1 iRest® Instructor - 2019.


                               Vvyn     
chopra license    C-IAYT