Doornenburg 70
2402KE Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Over FlimDevi

"De mooiste reis is de reis naar je eigen hart."


We kennen het allemaal wel, het eeuwige verlangen naar pure vreugde, rust, en vrede. Er is zoveel meer mogelijk als we beseffen dat wat we zoeken er al is. In onszelf. 

Alles begint met een verhaal. Mijn yoga geschiedenis begint met mijn naam. Flim. Het was mijn eerste mantra, gekregen in 1945 van mijn half-Indonesische vader. Hij wist niets van mantra’s, of yoga, of India, maar was wel gevoelig voor de mysteries van “de Gordel van Smaragd” zoals het oude Indië, zijn geboorteland, werd genoemd. En zo ging ik door het leven als Flim Reydon. 

Mijn eerste stappen op het yogapad zette ik in 1986 bij een van de eerste  lerarenopleidingen in Nederland. In 1997 ging ik voor het eerst naar India, voor de meditatie training met Deepak Chopra, en in 2002 was ik in de heilige stad Varanasi. Daar werd ik voorgesteld aan een sadhu (een asceet toegewijd aan spirituele bevrijding door meditatie) die mij de naam “FlimDevi” gaf.  

Na ruim 30 jaar, vele trainingen, talloze ontmoetingen met grote internationale yogameesters over de wereld, de oprichting van drie yogastudio's en ook weer het loslaten daarvan, ben ik toe aan een totale verandering in de benadering van yoga en yogalessen. Mijn studio leven heb verruild voor een verdere verkenning langs de Yoga Paths Less Travelled, zeg maar de innerlijke kant. 

"Devi is de vrouwelijke vorm van Deva's, goden of kosmische krachten. De Vedische leer heeft tot doel de evolutie van het bewustzijn te bevorderen door de mens in overeenstemming te brengen met de kosmische energieën die verborgen zijn achter alles wat de natuur doet. Deze onzichtbare Godheden of geestes krachten zijn de werkelijke drijfveren achter de ontwikkeling van de wereld en geven deze van binnenuit vorm door hun wil en concentratie.":  ~David Frawley, Vedic Yoga the Path of the Rishi.

gecertificeerd yoga teacher van de Saswitha Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte - 1989; 

gecertificeerd Primordial Sound Meditation Teacher van de Infinite Possibility Knowledge IPK van Deepak Chopra - 1997;

gecertificeerd Ashtanga Yoga, Yoga Moves – 2003; 

gecertificeerd Yoga Therapist van de International Association of Yoga Therapist  (IAYT ) - 2017; 

gecertificeerd level 1 iRest® Yoga Nidra Meditatie Instructor - 2019.


                               Vvyn     
chopra license    C-IAYT