Doornenburg 70
2402KE Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Over onze retreats

Er liggen nog zoveel schatten in de oude wijsheidstradities van meditatie en yoga die we niet of nauwelijks ontdekt hebben. We noemen dat Yoga Paths less travelled,  … de minst bewandelde wegen. De retraites die wij creëren zijn om die paden nader te onderzoeken, te onderwijzen, te inspireren en transformeren. Zodat je lichter en meer verbonden met jezelf naar huis gaat. 

Waarom zou je op retraite gaan?

We steken vaak veel tijd en energie in ons werk en in ons betrokkenheid bij andere mensen, maar niet of te weinig in onszelf. En als we merken dat ons welzijn afneemt, is het verleidelijk om snel een oplossing te zoeken voor onze kwaaltjes of stress.  We willen een instant oplossing en die werkt meestal niet. Welzijn betekent geestelijk en lichamelijk welzijn en dat vereist een bewuste betrokkenheid. Zinvolle aandacht hiervoor betekent dat we soms een stap terug moeten doen. Op die manier kunnen we van een afstand bekijken waar we mee bezig zijn en of dat wel de juiste weg is. Kost het ons energie of krijgen we daar juist energie van? 

Een retraite biedt je bovendien de kans om je te concentreren op een bepaald onderwerp uit de Yoga, Ayurveda, de filosofie van Oost en West, e.d. Het is een investering in jezelf, je gaat beter naar je lichaam luisteren, en dat wat je nodig hebt zal zich op een natuurlijke wijze aandienen. Bovendien voel je je verrijkt door het verblijf in een andere omgeving, ander klimaat en last but not least het samenzijn en met een inspirerende groep mensen.


Voor wie?

Onze retraites zijn voor zowel teachers, a.s. teachers als andere belangstellenden.

Voor teachers als uitbreiding voor hun 200 uurs algemene basisopleiding, voor a.s. teachers als voorbereiding op hun Yoga Teacher Training. En voor belangstellenden een gelegenheid om de duizenden jaren oude levenswetenschap van yoga te leren kennen en ervaren.

Hoe lang we ook yoga en/of meditatie beoefenen, we blijven “voeding” nodig hebben, in de vorm van bestudering van de Yoga Filosofie, het opfrissen van je meditatie praktijk, bestudering van Ayurveda - de leer der Zelfgenezing en nog zoveel meer.  Wat telt is de bereidheid om alles wat zich in onszelf blijft openbaren met zachtmoedigheid te ontmoeten. 


Eerstkomende retraite

Onze eerstkomende retraite 

Teachers for Teachers retreat in Spanje in de prachtige lokatie Casavinyasses, een origineel Spaans off-the grid yoga retraite in het landelijke achterland van Noord-Spanje. Nog geen 15 minuten rijden van de kust bij het kleine vissersplaatsje l'Almettla de Mar.