Doornenburg 70
2402KE Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Svasthya - kijk op gezond zijn

Onze gezondheid is in deze tijd meer in handen van instituten dan in onze eigen handen. Er is geen gezondheidscultuur meer - alleen medische zorg...

We hebben meer controle over onze gezondheid en ons leven dan ons wordt voorgespiegeld. We níet zijn overgeleverd aan onveranderlijke genen, en dat we níet hoeven mee te gaan in beperkte prognoses. De eeuwenoude kennis van Yoga en Ayurveda laten je zien en ervaren dat er meer mogelijk is dan de heersende, beperkende zienswijze. Onze gedachten, overtuigingen, en emoties hebben een grotere invloed op onze gezondheid en ons vermogen om onszelf te helen dan we vaak denken. Het Sanskrietwoord voor gezondheid is Svasthya (स्वास्थ्य). Het betekent naar jezelf toe komen, je eigen zelf realiseren. 

Gezond zijn is meer dan de afwezigheid van ziekte.

Gezond zijn is weer in contact zijn met onze heelheid, ons zelfgenezend vermogen wat oneindig veel krachtiger is dan we denken. Ons lichaam en onze geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel negatieve als positieve gedachten, samen met onze diepste verlangens, zorgen voor gelijktijdige fysieke reacties in het lichaam. Zo kan een vriendelijk woord of even stil staan om echt te luisteren bijdragen aan ons gezond zijn. Yoga kan je leren de essentie van jezelf te ontwaren.

Daarvoor is het nodig om tot rust te komen

met beide voeten op de grond te staan en dicht bij jezelf te blijven. Het is een noodzakelijke voorwaarde voor je gezond zijn. Daarom doen we Hatha Yoga, een techniek die je doet met je lichaam, door te leren luisteren naar de boodschappen daarvan, door zelfonderzoek en onderzoek naar de symboliek en praktische effecten van de asana’s. Een sleutel die ons bewustzijn van het hele –heilige- in onszelf en in de wereld kan vergroten. Wij helpen met onze persoonlijke reflecties en instructies zichtbaar te maken hoe Yoga de krachtige onderlinge verbanden van lichaam en geest kan onthullen.

Het lichaam in balans

Flim ontwikkelde vanaf het begin van haar yogapad het besef, dat als je energielichaam goed in balans is, chronische ziekten zich niet voordoen. Als we bereid zijn om een  bepaalde instelling, een geest- en levenshouding, aan te kweken (Sadhana) om het lichaam in evenwicht te brengen, kunnen we vrij blijven van chronische aandoeningen of ervan genezen.

Twee soorten aandoeningen

Het werd haar duidelijk dat er twee soorten aandoeningen zijn waar mensen aan kunnen lijden: infectieus of chronisch. Ofwel van buitenaf of van binnenuit.

In het eerste geval ga je naar de dokter, maar als het gaat om chronische aandoeningen, ligt de oorzaak altijd op het energieniveau, iets wat van binnenuit ontstaat. De verstoringen worden in dat geval veroorzaakt door de manier waarop je leeft, het voedsel dat je eet, relaties die je eropna houdt, of doen zich voor als gevolg van je emoties, gedragingen, gedachten en meningen – wat zich fysiologisch en psychologisch manifesteert. Tenzij je jouw basispatronen verandert, zal je nooit helemaal gezond zijn.

Verschil tussen oost en west

De westerse geneeskundigen kunnen je wel helpen om chronische ziekten te behandelen, maar ze kunnen je nooit hiervan verlossen.

Voetnoot: 

  • Dr. Deepak Chopra “Quantum Healing” (meer dan 25 jaar geleden een doorbraak in de moderne geneeskunde) en zijn nieuwste boek The Healing Self “How to be in control of your wellness”, Sickness is fended off by the cells of the immune system, but staying well involves the whole person, samen met Dr. Rudolph Tanzi, februari 2018
  • Dr. Lissa Rankin "Mind over Medicine"-Scientific Proof you can heal yourself, 2013
  • Maya Tiwari "Het grote Ayurveda handbook" – het meest complete naslagwerk over Ayurvedische geneeswijzen, 1995
  • Flim Reydon, oprichtster van Flimsyoga en Center Open Field is sinds 2017 gecertificeerd IYAT member, International Association of Yoga Therapists

Persoonlijke begeleiding en therapie

 

Persoonlijke begeleiding en therapie bij Center Open Field yoga & health biedt een ruimte om je emotionele welzijn te verkennen en je te ondersteunen bij het leggen van de basis voor een gezonde en duurzame levensstijl. 

Onze Yoga therapie is gebaseerd op yoga in de ruimste zin, met aandacht voor jouw behoeften. Ons doel is om je te helpen een groter gevoel van zelfbewustzijn te ontwikkelen en je te ondersteunen bij het maken van werkbare, positieve veranderingen in je leven; je werk, emotioneel, persoonlijk en op relationeel vlak.

Daartoe gebruiken we verschillende methoden uit de klassieke yoga, speciale meditaties en iREST meditatie, individueel en ook groepsgewijs. Deze Integrale Herstellende, of iREST Yoga Nidra Meditatie, is een moderne wereldse aanpassing aan de klassieke meditatieve praktijk van Yoga Nidra. Het is een vorm van zelfonderzoek die aantoonbaar effectief is bij de reducering van klachten bij PTSS, depressie, angst en slapeloosheid, chronische pijn en medicijnverslaving; terwijl gezondheid, veerkracht en welzijn toenemen. 

Voor meer informatie: mail 

DISCLAIMER

Use of this Web site constitutes acceptance of our Privacy PolicyHealth information is written and reviewed by Center Open Field yoga & health team. The health content on this site is intended as a sharing of knowledge & information, and not to replace a relationship with a qualified health care professional. Always seek the advice of a Doctor or other Health Care Profession regarding any question you have about your health conditions, diagnosis, and treatments.