Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Herstellende Yoga

Herstellende yoga is onze nieuwe meer toepasselijke naam voor Therapeutische yoga. Iedereen die voelt dat hij/zij wat extra aandacht nodig heeft voor een bepaalde lichamelijke klacht en die niet graag in een grotere groepsles mee wil doen, kan aan deze les deelnemen. De inhoud van deze is dus hetzelfde gebleven.

Yoga Therapie 

Yogatherapie bevordert de gezondheid en helpt om lichamelijk en geestelijk evenwicht te bereiken. Heb je gezondheidsklachten en denk je dat Yoga je daarbij kan helpen?
Vaak is er onvoldoende tijd in een reguliere yogales om intensief bezig te zijn met individuele problemen.
Wij bieden met yogatherapie op de persoon toegesneden yoga om je gezondheid op verschillende niveaus aan te pakken.

 

Voor wie?
Yogatherapie is gericht op gezondheid en welzijn op alle niveaus: lichamelijk, psychologisch en geestelijk.
Het helingsproces is uniek voor ieder individu. Daarom geeft yogatherapie individuele oefeningen aangepast aan je specifieke klacht (en), ongeacht leeftijd, cultuur, religie en levenswijze. Je hele persoon staat dus centraal in de yogatherapie.

 

Wat doen we?
Het is niet noodzakelijk om lenig te zijn om de voordelen van yoga of yoga-therapie te ervaren. De voornaamste yoga-activiteiten zijn eenvoudige lichamelijke houdingen, ademhalingsoefeningen, concentratieoefeningen en ontspanningstechnieken voor vitaliteit en bewustwording.
Verder kunnen meditatietechnieken worden toegepast, massage - marmapressuur voor het opheffen van negatieve patronen en energetische blokkades, alsmede voedingsadviezen gegeven.

 

Welke klachten?
Deze vorm van body-mind therapie kan met succes worden gebruikt naast medische en psychotherapeutische behandelingen van stress, nek-, schouder- en rugpijn, migraine, maar ook burn-out, depressie, angst en chronische pijnklachten, sportletsel en de gevolgen van -de behandelingen van- levensbedreigende ziekten zoals borstkanker. Yoga is geen genezing voor kanker maar kan helpen je immuunsysteem te versterken en het helingsproces te bevorderen.

De yogatherapie is een holistische discipline.
Yogatherapie is een holistische discipline die laat zien en ervaren dat het lichaam en de geest met elkaar zijn verbonden. Holistische therapie gaat verder dan lichamelijke therapie alleen en houdt rekening met mentale, emotionele, en ‘lifestyle’ aspecten.


Hoe werkt yoga therapie?

De yogatherapie begint met een intake gesprek over je huidige situatie op lichamelijk, psychologisch en spiritueel niveau. Je constitutie wordt in kaart gebracht, evenals de lichamelijke en psychologische sterkten en zwakten, en de rol van stress in je leven.
Zo wordt bepaald welke aspecten van yoga voor jou geschikt zijn en wordt er een individueel programma van yoga-oefeningen opgesteld dat gericht is op jouw behoeften en doelen.
Je volgt wekelijkse individuele yoga sessies, of in een kleine groep. Het oefenprogramma wordt aangepast aan je behoeften. Tussen de sessies door oefen je thuis het geleerde.


Individuele begeleiding

Je yoga docent volgt je vorderingen en helpt je om een persoonlijk oefenprogramma op te bouwen met optimale resultaten die in de volgende maanden en zelfs jaren nog merkbaar zijn.
“Do your practice and all is coming” oftewel “doe je oefeningen en het resultaat komt vanzelf”.

 

Extra yoga sessies zijn altijd mogelijk om je yoga oefeningen te onderhouden of verder te ontwikkelen. Als je al yoga beoefent, heb je misschien voldoende aan een enkel consult. Er is geen yoga ervaring nodig om de sessies te volgen.

 

Eerst naar de huisarts
Raadpleeg altijd eerst je huisarts of medisch specialist (*)

Yoga en de westerse gezondheidszorg sluiten goed op elkaar aan - en kunnen je helpen om onnodige operaties, medicatie en lijden te voorkomen. De effecten van yoga en meditatie op het immuunsysteem en het zenuwstelsel zijn algemeen bekend.

 

De sessie
In een yogatherapie sessie draag je bij voorkeur gemakkelijke (oefen)kleding, niet te strak, maar ook niet te ruim zittend. Eet niet een uur voordat de sessie begint en kom met een open nieuwsgierige instelling en oriënteer je op het ontspannen.
Oefeningen worden liggend, zittend ( desgewenst ook op een stoel) of staand gedaan.

 

De sessies duren - afhankelijk van je fysieke gesteldheid - ongeveer 45 tot 60 minuten per keer.

Lessen


Aanbevolen producten