Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Kinder Yoga laatste les voor schoolvakantie

De laatste les voor de grote vakantie is op 9 juli, we starten weer op 20 augustus 

Yoga voor kinderen is natuurlijk vooral leuk en ontspannend!
In de yogales speelt competitie geen rol, ieder kind is gelijk en wordt gewaardeerd voor wat hij of zij kan. Er wordt compassie aangeleerd voor elkaar. Het blijkt dat daardoor kinderen elkaar minder gaan pesten op school.


Centraal staat de ademhaling. Met ademhalingstechnieken leren we de kinderen beter om te gaan met angst, verdriet, boosheid en andere emoties. Op een speelse manier leren de kinderen concentratie en zelfs meditatie.

De wijsheden van yoga worden tijdens de kinderyogales op een hele bijzondere manier overgebracht. Bijvoorbeeld door ze verhalen te vertellen; door te zingen; met klankschalen te werken; door middel van spelvormen; door mandala's te tekenen of te kleuren e.d.  Hoe eerder je het plantje van yoga in het kind zaait, hoe mooier het kan uitgroeien.

Omdat de meeste yoga houdingen dieren namen hebben, is het voor de kinderen een plezier om ze te leren. Want ze voelen zich sterk als een leeuw, of soepel als een slang. Aan het einde van de les liggen ze in de ontspanning op hun matjes en onder hun dekentjes en sommigen liggen dan zelfs te slapen!
Laat ze maar even...


Wetenswaardigheden - de feiten

Onderzoeken wijzen uit dat yoga kinderen kalmeert, hun overgewicht vermindert, hun concentratie verbetert, ze afhelpt van bepaalde aandoeningen, zoals hoofdpijn en het prikkelbare darm syndroom. Ook komt het kinderen met diverse mentale en fysieke handicap(s) ten goede.

 

Yoga kan zelfs helpen kinderen die een eetstoornis hebben hun preoccupatie met voedsel te verminderen. Zo wordt ook de tegenwoordig zorgelijke ontwikkeling van obesitas tegengegaan. Op zijn minst, kan yoga een zachte methode zijn voor je kind om meer te bewegen en haar/zijn welzijn te verbeteren.


Leeftijden

Kinderyoga werkt het beste als de leeftijden op elkaar zijn afgestemd. De hele kleintjes van 3 tot 6 jaar en de grotere van 7 tot 9 jaar. Voor het vormen van een klas is een groep van minimaal 6 kinderen vereist. Op de website wordt aangegeven wanneer er weer een klas start.

Docent:

Lisa Spaargaren

Lessen


Aanbevolen producten