Doornenburg 70
2402KE Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Ontdek de Godin in JeZelf Online

Hoe is het met jouw innerlijke kracht...

Ervaar je genoeg zelfliefde ...

Laat je vaak over je grenzen heen gaan...

Omarm jij je vrouwzijn in haar volle omvang?

 

Zijn we nog steeds slachtoffer van eeuwenlange onderdrukking?

Tot in de jaren ' 60  van de vorige eeuw was het algemeen dat de jongens uit het gezin mochten gaan studeren, de meisjes moesten naar de huishoudschool.

Wat weerhoudt ons vrouwen om voluit te gaan?

We gaan in deze workshop de Godin(en) in onszelf ontdekken. Godinnen zijn van alle tijden en alle religies. Ze hebben de vrouw tot steun gediend en haar sterker en weerbaarder gemaakt. In deze tijd van ratio en techniek vergeten we vaak gebruik te maken van de onzichtbare energieën die ons ter beschikking staan. 

 

Doelgroep

Deze workshop is voor vrouwen tussen de 18 en 88. Ervaring is niet nodig! Vrouw Zijn is genoeg...


Hoe werkt deze online 
Godinnen cursus?

Gezamenlijke opening met de deelnemers via de Zoom bijeenkomst. De groep is klein en overzichtelijk. Je hebt de gelegenheid om iets te zeggen, maar met één persoon tegelijk. Zorg dat je een koptelefoon hebt, voor goed geluid. Zorg ook dat je schrijfgerei en kleurpotloden bij de hand hebt. We sluiten ook weer gezamenlijk af.

 

Overzicht

In deze serie van 6 lessen gaan we op zoek naar de kracht in onszelf, een kracht die door de eeuwen heen vaak is onderdrukt door een overheersende patriarchale cultuur, een term in de sociologie om een maatschappijvorm aan te duiden waarin vaders of meer algemeen de mannen, een dominante rol aannemen, met alle gevolgen van dien.

Door kennismaking met de Indiase mythologie kan je zoveel meer gaan begrijpen van de verschillen en vooral de overeenkomsten tussen man en vrouw. De Indiase godinnen vertegenwoordigen alles: KRACHT, ZACHTHEID, DOORZETTINGSVERMOGEN, STRIJDBAARHEID, ZORGZAAMHEID.

Ze zijn verleidelijk, ze zorgen voor overvloed, ze verbinden, ze stralen onvoorwaardelijke liefde uit, maar ze kunnen er evenzogoed vervaarlijk uitzien, met scherpe wapens in de handen, gezeten op rijdieren als tijgers, of leeuwen. Je zal hun emoties herkennen, strijdbaarheid, twijfel, jaloezie, maar ook liefde, door alles heen, liefde voor het leven, liefde voor de natuur, liefde voor moeder aarde.

De gevaarlijke wapens en haar ongekende krachten gebruiken deze godinnen om blokkades uit de weg te ruimen die ons verhinderen om ons ware zelf tevoorschijn te laten komen. Door deze godinnen beter te leren kennen en ze te vergelijken met krachtige en heldhaftige vrouwen uit onze tijd kunnen we die kwaliteiten in onszelf herkennen en ontdekken hoe we ze kunnen gebruiken in ons dagelijks leven. 

Overal in de wereld herkennen mensen goddelijke krachten om zich heen en roepen ze aan om zichzelf te sterken door deze goddelijke vermogens. Omdat je hier in een Yoga gemeenschap bent maak je kennis met de Indiase godinnen, die als je ze leert kennen, heel veel overeenkomsten vertonen met de vrouwelijke heldinnen die we kennen uit het verleden en zeker ook in het heden.

Omdat wij vrouwen juist in deze moeilijke Coronatijd kracht en doorzettingsvermogen nodig hebben om 'alle ballen in de lucht te houden', bieden we je deze workshop aan voor een prijs waardoor je dit niet hoeft te missen.

Cursusdata

Online bijeenkomsten zijn van 19:30 uur tot 21:00 uur 2x per maand op donderdag  in september op 16 en 30; in oktober op 14 en 28 en in november op 11 en 25.

Voor wie

Voor jonge, middelbare en ouder(e) vrouwen die hun vrouwenenergie een boost willen geven!

reactie van enkele deelneemsters:

...boeiend, inspirerend, bemoedigend, krachtig, ontwakend

...verrassend, verfrissend...

...ontdekken, inspirerend, trots op vrouwen...

Wat kan je verwachten

Elke les bekijken en bestuderen we de eigenschappen van een van de zes meest populaire en krachtige Indiase godinnen.

We gaan interactief werken, met voor elke lesdag een opdracht, zodat je de weken daarna iets van de kracht van de betreffende godin zult kunnen ervaren. Tijdens de les zingen we haar mantra's, reciteren we haar verschillende namen, en doen we oefingen om onze eigen creativiteit te prikkelen.

Iedere les wordt afgesloten met een meditatie om de kracht van de betreffende godin op te roepen en toe te passen in je dagelijks leven.

  donderdag, 16 september , 2021 19:30 uur - 21:00 uur

  Durga - krijger godin die opkomt voor het onrecht in de wereld

  Durga is zowel een Amazone-krijger als een moedergodin. Als een van de meest populaire godinnen in India is zij, vooral voor jonge Indiase vrouwen, een icoon geworden van hedendaagse bevrijding en macht. Durga draagt een speer, een knots, een discus, een boog en een zwaard - maar ook een schelp (symbool voor scheppend geluid), een lotus (symbool voor vruchtbaarheid) en een rozenkrans (symbool voor gebed).  Durga zal altijd zal verschijnen als we haar nodig hebben om onze wereld te beschermen. We kunnen ons tot haar wenden als we in moeilijkheden verkeren en zij belooft bergen te verzetten om ons te redden van elke vorm van kwaad  - inclusief het kwaad dat wij zelf creëren!

  donderdag, 30 september, 2021 19:30 uur - 21:00 uur

  Lakshmi - godin van overvloed en schoonheid

  Lakshmi , godin van roem en voorspoed in je leven kan je nu evenals in de oudheid daarvoor aanroepen.Traditioneel, betekende roem in India zoiets als "goede reputatie," "goede naam." Wat je kon zien aan de hoeveelheid goud, graan, of zonen die je bezat. Voor een man bracht het macht en respect. Voor een vrouw, manifesteerde voorspoed zich in schoonheid, kinderen (bij voorkeur zonen!), en het geluk om gekoesterd te worden door je familie. De beeltenis van Lakshmi wordt in deze tijd nog steeds bij de kassa’s in winkels in India opgehangen, want zij zorgt dat het geld binnenstroomt. 

  donderdag, 14 oktober 2021, 19:30 uur - 21:00 uur

  Saraswathi – godin van taal, inzicht en geluid

  Alle Indiase godinnen zijn verbonden met de scheppende kracht, want Shakti is van oorsprong vorm schenkend. Maar Saraswati is degene wier functie het is om die scheppingsstroom te verpersoonlijken door taal, spraak en geluid. De impuls van Saraswati is gepassioneerd, maar op een onpersoonlijke manier. Het is opwindend en tegelijkertijd is er een subtiele helderheid te bespeuren. Als Saraswati de leiding heeft, handel je vanuit een diepere laag dan gebruikelijk. Het ego speelt geen rol meer, en zelfs jouw gedachten heeft ze onder haar hoede genomen.

  donderdag 28 oktober 2021, 19:30 uur - 21:00 uur

  Parvathi
  - godin van het familieleven, de voorbeeldige echtgenote

  De vereniging van Parvati, de opperste yogini, en haar yogi-echtgenoot, Shiva is een van de grootste kosmische verbintenissen in de mythische geschiedenis van de menselijke cultuur. Parvati's energie is een mengeling van twee vrouwelijke polen, verwant aan Durga en Kali. Zij is een sterke godin. Zij is een godin van de liefde, met een verleidelijke uitstraling gericht op haar geliefde, maar tegelijkertijd naar binnen gericht op haar eigen essentie. We kunnen haar aanroepen om te beseffen dat alles doordrongen is van het goddelijk bewustzijn.

  donderdag 11 november 2021, 2021 19:30 uur - 21:00 uur

  Kali vreeswekkende - godin van het uitroeien van het kwaad

  Kali is de spiegel van onze innerlijke staat. De manier waarop we Kali op een bepaald moment zien, heeft alles te maken met waar we bevinden op onze eigen reis.  Kali kan er angstaanjagend, fascinerend of liefdevol uitzien, dat hangt af van onze staat van bewustzijn en ons niveau van zowel emotionele als spirituele ontwikkeling. Om werkelijke transformatie teweeg te brengen moeten we soms hardhandig wakker geschud worden. Of een volk moet een revolutie teweegbrengen. Dat is de kracht van Kali.

  donderdag, 25 november 2021, 19:30 uur - 21:00 uur

  Sita - de moedige godin, die haar echtgenoot volgt waar die ook gaat 

  Sita is precies het tegenovergestelde van Kali en de andere vurige godinnen. Zij is degene die het meest bescherming nodig heeft, omdat zij het meest open staat voor geweld en verraad. Maar, uiteindelijk, is Sita de blijvende kwaliteit in de liefde. Zij is de vrouwelijke kracht van onvoorwaardelijke aanvaarding, belichaamd in de energie die een kind in de baarmoeder vasthoudt. Zij is zowel de goddelijke, transcendente component van de menselijke liefde als het meest intieme aspect van de goddelijke liefde. We roepen haar hulp als we ons kwetsbaar voelen, maar ook om te vechten voor de mensen waar we van houden.
  Notice: Undefined variable: docenten in /var/www/vhosts/centeropenfield.nl/httpdocs/lib/page/agenda_item.php on line 278

  Locatie

  ONLINE Zoom sessies: 

  op donderdag 2x per maand  van 16 september t/m 25 november 2021 van 19:30 uur - 21:00 uur

  Technische vereisten voor toegang tot de Zoom bijeenkomsten

  Apparaten: desktop computer, tablet of mobiele telefoon.Internetverbinding: 5-10mbps minimale downloadsnelheid wordt aanbevolen. Controleer uw verbinding op www.speedtest.net.Systeemvereisten: Mac OS X 10.7 of hoger, Windows 7 of hoger. iOS 7.0 of hoger, Android 4.0 of hoger.Camera en microfoon: voor de beste resultaten gebruik je de ingebouwde webcamera en audio van je toestel. Sluit een headset aan om geluidsecho's te voorkomen.Zoom App: Download hier gratis de Zoom-app naar je toestel.


  Hoe gaat het aan- en afmelden

  Je ontvangt per mail een uitnodiging voor een Zoomsessie. Om die te openen vul je de Meeting ID en Password nummers in.

  Als je je wilt afmelden voor een sessie laat dat binnen 24 uur weten, graag mailen naar: info@centeropenfield.nl  of bel (+31) 0172-257709. 

  Na je inschrijving sturen we je een mailbericht met de informatie en links die je nodig hebt om de Zoom-sessies bij te wonen. Voor eventuele technische hulp door ons secretariaat kun je terecht via mail of  (+31) 0172-257709. 

  Je kan ook vanuit je vakantieadres meedoen. Als je niet mee kan doen op de aangegeven datum kan je een opname per mail toegestuurd krijgen.

   

  Prijzen en voorwaarden

  Overal in de wereld herkennen mensen goddelijke krachten om zich heen en roepen ze aan om zichzelf te sterken door deze goddelijke vermogens. Omdat je hier in een Yoga gemeenschap bent maak je kennis met de Indiase godinnen, die als je ze leert kennen, heel veel overeenkomsten vertonen met de vrouwelijke heldinnen die we kennen uit het verleden en zeker ook in het heden.

  Omdat wij vrouwen juist in deze moeilijke Coronatijd kracht en doorzettingsvermogen nodig hebben om 'alle ballen in de lucht te houden', bieden we je deze workshop aan voor een prijs waardoor je dit niet hoeft te missen: 

  De kosten voor deze hele workshop zijn €90,- (btw inbegrepen) inclusief lesmateriaal wat je digitaal toegestuurd krijgt. De zes sessies zijn los te volgen voor een tikkie van €17,50

  Prijzen
  iRest Yoga Nidra Meditatie in 7 sessies online
  Prijzen
  Slow Yoga cursus in 10 Online lessen

  ONLINE