Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Slow Yoga sessie 3 van 12 Live

Sessie 3 leren luisteren

Luisteren begint bij je directe omgeving - je lichaam. Kan je naar je lichaam luisteren zoals je objectief kan kijken naar een boom, zonder denkwerk? Zonder oordelen of vooroordelen?

Luisteren is een kunst en dat doe je niet alleen met je oren, maar met openstaan, ontvankelijk zijn voor wat IS, zonder voorwaarden, zonder voorkeur. We kijken naar de dingen die we willen zien, en we luisteren naar wat we willen horen. Dat doet ons ego, die kiest voor de dingen die we leuk en aardig vinden en wijst alles wat pijnlijk is af. Met Slow Yoga leer je om te luisteren naar je lichaam niet vanuit je hoofd, maar vanuit je ‘heelheid’.

Het lichaam openbaart haar geheimen door te luisteren. In de Slow Yoga nemen we daar de tijd voor, want het is een fluisterstem de achtergrond die door regelmatige beoefening steeds meer naar de voorgrond durft te treden.

Overzicht

Slow Yoga

Ik heb lange tijd onderzocht hoe ik de yoga asana’s wilde uitvoeren aansluitend op mijn yoga paths less travelled, zoals de iRest Yoga Nidra Meditaties. Zo kwam ik terecht bij Kashmiryoga, een zeer oude yoga traditie gebaseerd op de Advaita leer, de leer van non-dualisme (alles is één). Het accent ligt daarbij op bewust worden en ontwikkelen van het energielichaam, de verbinding tussen lichaam en geest en alles om ons heen. 

Zoals in de iRest cursus de Yoga Nidra meditatie als begeleidende techniek wordt gebruikt, maar niet hetzelfde is als Yoga Nidra, zo gebruik ik nu Kashmir yoga als een begeleidende techniek voor de Slow Yoga terwijl het niet uitmaakt of je een serie doet uit de Ashtanga Vinyasa Yoga, de Yin yoga, of Iyengar yoga. Het accent ligt anders. Niet op de spieren, de alignment, het bindweefsel, de adem, maar op het zich ontplooien in de ruimte, fysiek en geestelijk en vooral het opgeven van onze weerstanden!

Je kiest je eigen tempo, de leraar geeft een voorbeeld om zelf mee aan de slag te gaan en je kan misschien wel een lesuur bezig zijn met een of twee asana’s. Het is jouw tijd, jouw onderzoek, jouw gevoel en jouw luisteren!


Waarom Slow Yoga?

Slow Yoga betekent  ook weer niet dat je de asana’s altijd heel langzaam moet uitvoeren. Als je de techniek van het werken met het energielichaam en het luisteren naar je lichaam eigen hebt gemaakt, kan je de asana’s als je wilt ook sneller uitvoeren, of zelfs een flow serie doen zoals bijvoorbeeld bij Ashtanga Vinyasa Yoga, het zal dan alleen totaal anders voelen! 

Je kan, met andere woorden, elke yoga vorm gebruiken die je wilt en toch meer vanuit het bewustworden en ontwikkelen van het energielichaam werken.

Door te luisteren naar ons lichaam openbaart het zijn geheimen en grenzeloosheid, dan gaan we niet alleen geestelijk maar ook fysiek ervaren, dat alles één is. (Advaita) 

Cursusdata

Slow Yoga, bestaat uit een serie van 12 lessen -3x per maand- De kunst van het luisteren komen alle aspecten aan bod van het energielichaam.

Volgende Data:

van 14:00 - 15:00 uur

09, 16 en 30 september,

07, 14 en 21 oktober,

04,18 en 25 november en

02, 09 en 16 december 2020.

Voor wie

We horen vaak in de yogalessen: “luister naar je lichaam”, Maar om goed te kunnen luisteren moet je ook voelen en daarvoor de tijd nemen, anders is het moment van voelen alweer voorbij en valt er niets meer om naar te luisteren…

Ik heb daar zelf mee geworsteld. Vooral bij de Ashtanga vinyasa yoga, de ‘easy flow’ en andere vormen van hatha yoga waar het vooral gaat om het rekken en strekken van de spieren, wel of niet begeleid door de adem. 

Daarom kan iedereen aan deze Slow Yoga meedoen, er is geen yoga ervaring nodig.                           

Het is voor alle leeftijdsgroepen en je kan je direct aansluiten, zelfs zonder enige yoga ervaring.

Als je de iRest Yoga Nidra meditaties volgt, of gevolgd hebt, sluit deze vorm van yoga hier precies bij aan.

De methode is geschikt voor de leeftijdscategorie van 8 tot 88 jaar.

Wat kan je verwachten

Wat is het belang van het ervaren dat alles een is? 

Dat je de weerstand en strijd opheft die opkomt in bijna alles wat we doen en denken, zolang er tegenstellingen zijn. Door de beoefening van deze Slow Yoga ben je beter bestand tegen stress en chronische ziekten. 

Docenten

Flim Reydon

Docent en Oprichtster

Flim's kracht ligt in haar talent om mensen meer over zichzelf te leren via de yoga. In haar ervaring van 30 jaar yogalessen geven en vooral yoga teacher trainees is zij erachter gekomen hoeveel talenten er in ieder van ons verscholen liggen. Onze voornaamste aandacht gaat daarom uit naar self-improvement, verbeteren van onszelf.

Op basis hiervan is onze Yoga teacher Training ontworpen, om diepgaand te verbinden met het eenheidsbewustzijn. We gaan dus verder dan alleen het aanleren van reeksen lichamelijke oefeningen, die je op jouw beurt weer aan anderen kan leren. Omdat Yoga niet overwegend een fysieke oplossing is, hebben we een bewustzijnsverschuiving nodig zoals Yoga die biedt.

Locatie

Yoga Treasure, Anthonie van Leeuwenhoekweg 17a, Alphen aan den Rijn

Prijzen en voorwaarden

Kosten € 150,00 voor de gehele serie van 12 opeenvolgende sessies.

Is het niet mogelijk om alle lessen achterelkaar te volgen, dan kan je een of meer losse sessies volgen. Inhaalles is ook mogelijk, maar daarvoor moet je een aparte afspraak maken.

Kosten voor alleen een losse les uit de serie  € 25,00.

Privé Les 

Wil je deze yoga techniek individueel leren? voor een specifiek onderdeel?

Dat kan. Maak daarvoor een aparte afspraak met Flim. Maak hier je afspraak.

Kosten van een privé sessie Life, op nader te  bepalen locatie, vanaf  € 75,-

Voordat je je inschrijft

Als je vragen hebt over yoga therapie en/of de yoga therapie workshops en individuele sessies, neem dan contact met ons op via email.

Veel gestelde vragen

welke ondersteuning kan je vragen na de Slow Yoga sessies?

Je kan altijd een persoonlijke afspraak maken met Flim voor een nabespreking of een aparte een-op-een Slow Yoga sessie.

Yogatreasure


Anthonie van Leeuwenhoekweg 17 A
2408 AL Alphen aan den Rijn
Nederland