Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

YTTI 200 uurs start 07 sept 2019

 

Overzicht

Deze 200 uurs yoga lerarenopleiding biedt een solide basis om yoga te leren, te onderwijzen en de eigen persoonlijke beoefening te verdiepen.

De studenten worden ingewijd in Yoga als kennissysteem, met als belangrijke onderdelen fysieke aspecten: asana’s, anatomie en fysiologie, en filosofische aspecten: chakraleer, de sutra’s van Patanjali, en Ayurveda. Deze laatste vormt eigenlijk het fundament van de yoga en is goed toepasbaar in je dagelijks leven (life-style).


De chakra's vormen een psycho-energetisch systeem wat aan het lichaam gekoppeld is en loopt als een rode draad door de hele opleiding.

Deze kennis stelt je in staat om een zorgvuldig opgebouwde yogales te geven, waarin tevens een kiem gelegd wordt voor de spirituele ontwikkeling van ieder individu. Een les waarin de lichamelijke en filosofische componenten in samenhang worden aangereikt, en die inspirerend en genezend werkt.


De integrale yoga die we geven is een synthese van de verschillende takken van Yoga. Een wetenschappelijk systeem - Yoga-Vidya - voor de harmonieuze ontwikkeling van elk aspect van de individuele mens.

Het is allereerst belangrijk om jezelf te leren kennen. Van daaruit bepaal je of je je opleiding verder wil uitbreiden tot 350 of 500 uurs met verschillende modules en specialisaties. Zo kan je je eigen yoga carrière verder opbouwen en uitbreiden. Maar de belangrijkste leidraad voor je keuze is: waar ligt je hart? Wij stimuleren en begeleiden je om je eigen potentieel te ontwikkelen en je unieke stem te laten horen.

 

Cursusdata

Nieuwe cursusdata september 2019 t/m februari 2020

07, 08, 28 en 29 september

05, 06, 13 oktober 

HERFTSVAKANTIE 19 - 27 oktober 

02, 09, 10, 17 en 30 november

01, 14 en 15 december

KERSTVAKANTIE 22 december - 05 januari 2020

11, 12, 18 en 26 januari

08, 15, 16, 22 en 23 februari

Wat kan je verwachten

Deze opleiding wordt gegeven op onze locatie in Alphen aan den Rijn in 24 lesdagen van elk 6 lesuren, verdeeld over zaterdag- en/of zondagen en af en toe een heel weekend over een periode van ongeveer 5,5 maanden. We werken met kleine groepen van maximaal 12 personen. Op deze manier ga je met elkaar een leerproces aan waardoor je behalve van de leraren ook van elkaar leert.

Elke lesdag staat een chakra centraal waarbij de asana’s en theorie worden uitgezocht dmv visuele media, lezingen, leerboeken en ‘samen oefenen’. We beginnen de lesdag met een Sankalpa als focus op je fysieke, mentale, emotionele en spirituele transformatie voor die dag.

In het praktijk gedeelte wordt geoefend met didactiek, ethiek, juiste beoefening en modificaties van de asana's.  In de benadering van de asana's komen verschillende yoga soorten aan bod, zodat je een breed aanbod krijgt, waaruit je later een weloverwogen keuze kan maken.

Boekenlijst

Bekijk hier boekenlijst


Toetsing en examinering:

Tijdens de opleiding zullen we je ‘vorderingen’ op verschillende manieren toetsen, namelijk met een tussentijds schriftelijk examen en meer naar het einde toe een praktijkexamen les van plus minus 45 minuten voor een groep cursisten.

De eindscriptie met een zelfgekozen onderwerp vormt het meest persoonlijke onderdeel van de toetsing, omdat het iets zegt over je persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Diploma

Na succesvolle afronding van de Lerarenopleiding ontvangt de yoga-docent een yoga-diploma dat bevestigt dat je voldoende kennis en praktische ervaring hebben om Hatha Yoga (asanas, pranayama en ontspanning) aan beginners en intermediaire yoga studenten te leren.

Studenten mogen niet meer dan 2 dagen of een weekend missen, om in aanmerking te komen voor certificering (gemiste uren moeten worden ingehaald).

Locatie

Start opleiding: 07 september a.s.

Locatie: Studio Yogatreasure, Anthonie van Leeuwenhoekweg 17a, 2408 AL, Alphen aan den Rijn

Prijzen en voorwaarden

Selecteer hieronder de gewenste deelnamemogelijkheid.

Vroegboekprijs
€ 3250 vroegboekprijs, indien betaald vóór 07 augustus 2019

Eénmalige betaling
€ 3450 bij betaling ineens van het volledige bedrag vóór aanvang van de cursus 23 augustus 2019.


Gespreide betaling
€ 3600 Betaling in 6 termijnen: Betaling van het cursusgeld in 6 gelijke betalingen van €600,-. Eén betaling wordt verwerkt bij inschrijving en de vijf volgende betalingen worden maandelijks automatisch in rekening gebracht. Het volledige cursusgeld is verschuldigd voor 07 februari 2020. 


Lees 
Annulering & Terugbetaling van Center Open Field®

Er zijn geen terugbetalingen of overschrijvingen van betalingen na de laatste betalingstermijn, omdat wij verplicht zijn terugtrekkende betalingen te doen die na deze tijd niet meer terugbetaalbaar zijn. 

Als gevolg van niet-terugvorderbare betalingen die we vooraf moeten doen om de organisatie van de cursus veilig te stellen, kunnen we geen uitzonderingen maken, ongeacht de omstandigheden. Wij stellen uw begrip op prijs.

Voordat je je inschrijft

Voorwaarden voor deelname & Aanmeldingsprocedure

Voorwaarden

Voorwaarden Yoga Teacher Training (Intensive) en Modules 

Vereisten 

Een open Mind: met een verlangen je te verdiepen in de wijsheid en kennis van de yoga en de bereidheid om jezelf open te stellen voor het leven en te leven met de zorg voor alle levende wezens.

Toegang tot een computer of tablet en online toegang tot internet en de engelse taal kunnen lezen en begrijpen.


Aanmeldingsprocedure

Inschrijvingsprocedure:

Aan elke inschrijving gaat een intake gesprek vooraf om nader kennis te maken. In dit gesprek stellen we vast of deze opleiding voor jou geschikt is. Na acceptatie kan je je online inschrijven.

Email ons een foto (niet-yoga is goed) naar info@centeropenfield.nl

Klachtenprocedure Klachtenprocedure Center Open Field

 

Prijzen
de Vrouw en de Godin PARVATI deel 4
Prijzen
YTTI 200 - september 2019 | Vroegboekprijs
YTTI 200 - september 2019 | Reguliere prijs
YTTI 200 - september 2019 | Betaal in 6 termijnen
Prijzen
Unlock your Energy early bird twin room
Unlock your Energy regular twin room
Unlock your Energy - early bird private room and bath
Unlock your Energy - private room & bath
Prijzen
de Vrouw en de Godin in ons (hele serie)
de Vrouw en de Godin KALI deel 5
Prijzen
de Vrouw en de Godin in ons (hele serie)
de Vrouw en de Godin SITA deel 6

Yogatreasure


Anthonie van Leeuwenhoekweg 17a
2408 ALAlphen aan den Rijn
Nederland