Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

YTTI 200 uurs start 07 september 2019

Deze 200 uurs yoga lerarenopleiding biedt een solide basis om yoga te leren, te onderwijzen en de eigen persoonlijke beoefening te verdiepen.

De studenten worden ingewijd in Yoga als kennissysteem, met als belangrijke onderdelen fysieke aspecten: asana’s, anatomie en fysiologie, en filosofische aspecten: chakraleer, de sutra’s van Patanjali, en Ayurveda. Deze laatste vormt eigenlijk het fundament van de yoga en is goed toepasbaar in je dagelijks leven (life-style).


De chakra's vormen een psycho-energetisch systeem wat aan het lichaam gekoppeld is en loopt als een rode draad door de hele opleiding.

Deze kennis stelt je in staat om een zorgvuldig opgebouwde yogales te geven, waarin tevens een kiem gelegd wordt voor de spirituele ontwikkeling van ieder individu. Een les waarin de lichamelijke en filosofische componenten in samenhang worden aangereikt, en die inspirerend en genezend werkt.


De integrale yoga die we geven is een synthese van de verschillende takken van Yoga. Een wetenschappelijk systeem - Yoga-Vidya - voor de harmonieuze ontwikkeling van elk aspect van de individuele mens.

Het is allereerst belangrijk om jezelf te leren kennen. Van daaruit bepaal je of je je opleiding verder wil uitbreiden tot 350 of 500 uurs met verschillende modules en specialisaties. Zo kan je je eigen yoga carrière verder opbouwen en uitbreiden. Maar de belangrijkste leidraad voor je keuze is: waar ligt je hart? Wij stimuleren en begeleiden je om je eigen potentieel te ontwikkelen en je unieke stem te laten horen.

 

Voor wie?

Deze training is geschikt voor de serieuze student die graag yoga wil onderwijzen, of die verdieping zoekt van zijn eigen kennis en persoonlijke beoefening.

 

Je yoga carrière

Studenten van de Teacher Training krijgen na afronding van de 200 uurs opleiding de gelegenheid om in onze yogastudio lessen te geven en worden soms zelfs uitgenodigd als gastdocent bij de 200 uurs basis teacher training; een mooi begin van je portfolio.


Boekenlijst

Bekijk hier boekenlijst


Toetsing en examinering:

Tijdens de opleiding zullen we je ‘vorderingen’ op verschillende manieren toetsen, namelijk met een tussentijds schriftelijk examen en meer naar het einde toe een praktijkexamen les van plus minus 45 minuten voor een groep cursisten.

De eindscriptie met een zelfgekozen onderwerp vormt het meest persoonlijke onderdeel van de toetsing, omdat het iets zegt over je persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Diploma

Na succesvolle afronding van de Lerarenopleiding ontvangt de yoga-docent een yoga-diploma dat bevestigt dat je voldoende kennis en praktische ervaring hebben om Hatha Yoga (asanas, pranayama en ontspanning) aan beginners en intermediaire yoga studenten te leren.

Studenten mogen niet meer dan 2 dagen of een weekend missen, om in aanmerking te komen voor certificering (gemiste uren moeten worden ingehaald).

 

Lessen

Za 01 juni

Yoga Treasure, Anthonie van Leeuwenhoekweg 17b, Alphen aan den Rijn - Flim Reydon

9.30 - 16.00

Agenda

Aanbevolen producten

YTTI 200 - september 2019 | Vroegboekprijs €3250