Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

YTTI 200 uurs start 07 sept 2019

Yoga Teacher Training 200 uur

 

Overzicht

Deze 200 uurs yoga lerarenopleiding biedt een solide basis om yoga te leren, te onderwijzen en de eigen persoonlijke beoefening te verdiepen.

De studenten worden ingewijd in Yoga als kennissysteem, met als belangrijke onderdelen fysieke aspecten: asana’s, anatomie en fysiologie, en filosofische aspecten: chakraleer, de sutra’s van Patanjali, en Ayurveda. Deze laatste vormt eigenlijk het fundament van de yoga en is goed toepasbaar in je dagelijks leven (life-style).


De chakra's vormen een psycho-energetisch systeem wat aan het lichaam gekoppeld is en loopt als een rode draad door de hele opleiding.

Deze kennis stelt je in staat om een zorgvuldig opgebouwde yogales te geven, waarin tevens een kiem gelegd wordt voor de spirituele ontwikkeling van ieder individu. Een les waarin de lichamelijke en filosofische componenten in samenhang worden aangereikt, en die inspirerend en genezend werkt.


De integrale yoga die we geven is een synthese van de verschillende takken van Yoga. Een wetenschappelijk systeem - Yoga-Vidya - voor de harmonieuze ontwikkeling van elk aspect van de individuele mens.

Het is allereerst belangrijk om jezelf te leren kennen. Van daaruit bepaal je of je je opleiding verder wil uitbreiden tot 350 of 500 uurs met verschillende modules en specialisaties. Zo kan je je eigen yoga carrière verder opbouwen en uitbreiden. Maar de belangrijkste leidraad voor je keuze is: waar ligt je hart? Wij stimuleren en begeleiden je om je eigen potentieel te ontwikkelen en je unieke stem te laten horen.

 

Cursusdata

Nieuwe cursusdata september 2019 t/m februari 2020

07, 08, 15 en 28 en 29 september

05, 06, 13 oktober 

HERFTSVAKANTIE 19 - 27 oktober 

02, 09, 10, 16 en 30 november

01, 14 en 15 december

KERSTVAKANTIE 22 december - 05 januari 2020

11, 12, 18 en 26 januari

08, 15, 16, 22 en 23 februari

Voor wie

Deze training is geschikt voor de serieuze student die graag yoga wil onderwijzen, of die verdieping zoekt van zijn eigen kennis en persoonlijke beoefening.

 

Je yoga carrière

Studenten van de Teacher Training krijgen na afronding van de 200 uurs opleiding de gelegenheid om in onze yogastudio lessen te geven en worden soms zelfs uitgenodigd als gastdocent bij de 200 uurs basis teacher training; een mooi begin van je portfolio.


Wat cursisten zeggen:
 

“Mij heeft de YTT geholpen dat ik me bewuster ben van mijn gevoel, en dat je het niet buiten hoeft te zoeken maar dat alles in jezelf zit”

“De YTT helpt mij om te ontdekken wie ik ben, zowel lichamelijk, geestelijk als spiritueel. Het maakt mijn leven rijker en nog leuker”

“... de yoga opleiding heeft mij geholpen om naar binnen te gaan waardoor ik stappen versneld heb kunnen nemen op mijn levensreis: denken en handelen in balans te brengen, minder denken en meer doen.”

“Bewustzijn, inspiratie, overgave, vertrouwen en een diepere verbinding met mijzelf. Ik ervaar de opleiding als een cadeautje”.

“Het heeft mij laten zien dat alle wijsheid van het Universum in mijzelf zit, ik hoef alleen maar te luisteren en open te zijn voor alle mogelijkheden.”

"De YTT heeft mij op een hele nieuwe manier leren kijken naar het leven. Het heeft me meer rust gebracht."

Wat kan je verwachten

Programma

Deze opleiding wordt gegeven op onze locatie in Alphen aan den Rijn in 24 lesdagen van elk 6 lesuren, verdeeld over zaterdag- en/of zondagen en af en toe een heel weekend over een periode van ongeveer 5,5 maanden. We werken met kleine groepen van maximaal 12 personen. Op deze manier ga je met elkaar een leerproces aan waardoor je behalve van de leraren ook van elkaar leert.

Elke lesdag staat een chakra centraal waarbij de asana’s en theorie worden uitgezocht dmv visuele media, lezingen, leerboeken en ‘samen oefenen’. We beginnen de lesdag met een Sankalpa als focus op je fysieke, mentale, emotionele en spirituele transformatie voor die dag.

In het praktijk gedeelte wordt geoefend met didactiek, ethiek, juiste beoefening en modificaties van de asana's.  In de benadering van de asana's komen verschillende yoga soorten aan bod, zodat je een breed aanbod krijgt, waaruit je later een weloverwogen keuze kan maken.

Curriculum

De opbouw is overeenkomstig algemeen gevolgde internationale richtlijnen voor 200 uurs opleidingen. Daarin komen de volgende vakken aan bod, die behalve door docenten van de vaste staf ook door gastdocenten worden gegeven.

Filosofie en sutra's van Patanjali

Chakra's

Kosha's

Meditatie

Mantra's

Kriya's

Ayurveda

Asana's

Pranayama

Anatomie

Fysiologie

Sequencing + lesopbouw

Didactiek

Praktijk van het lesgeven

Business + Marketing

Ethiek

Sanskrit

Observatie

                       

In het begin van deze opleiding bestudeer je vooral de Sutras van Patanjali, Kosha's, Filosofie en geschiedenis van Yoga, om de bronnen van Yoga te leren kennen en om vooral Zelfkennis op te doen. Wat betekent yoga voor jou? Dan pas kan je aan anderen doorgeven wat yoga voor de ander(en) kan betekenen.

Boekenlijst

Bekijk hier boekenlijst


Toetsing en examinering:

Tijdens de opleiding zullen we je ‘vorderingen’ op verschillende manieren toetsen, namelijk met een tussentijds schriftelijk examen en meer naar het einde toe een praktijkexamen les van plus minus 45 minuten voor een groep cursisten.

De eindscriptie met een zelfgekozen onderwerp vormt het meest persoonlijke onderdeel van de toetsing, omdat het iets zegt over je persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Diploma

Na succesvolle afronding van de Lerarenopleiding ontvangt de yoga-docent een yoga-diploma dat bevestigt dat je voldoende kennis en praktische ervaring hebben om Hatha Yoga (asanas, pranayama en ontspanning) aan beginners en intermediaire yoga studenten te leren.

Studenten mogen niet meer dan 2 dagen of een weekend missen, om in aanmerking te komen voor certificering (gemiste uren moeten worden ingehaald).

Docenten

Flim Reydon

Docent en Oprichtster

Flim's kracht ligt in haar talent om mensen meer over zichzelf te leren via de yoga. In haar ervaring van 30 jaar yogalessen geven en vooral yoga teacher trainees is zij erachter gekomen hoeveel talenten er in ieder van ons verscholen liggen. Om die tot ontplooiing te brengen wil zij verdergaande inzichten en innerlijke werking langs de minder bewandelde yoga paden verkennen en onderwijzen. 

Susan Pulley

Gastdocent en Ayurvedic Consultant

Locatie

Start opleiding: 07 september a.s.

Locatie: Studio Yogatreasure, Anthonie van Leeuwenhoekweg 17a, 2408 AL, Alphen aan den Rijn

Prijzen en voorwaarden

PRIJZEN

Inclusief: cursusmap, handouts, thee en water, persoonlijke begeleiding op maat.

Exclusief: lunch en vervoer van en naar de yoga studio, en boeken van de boekenlijst.

Betalingsopties

Je kan kiezen uit onderstaande drie mogelijkheden:

Vroegboekprijs

€ 3250 vroegboekprijs, indien betaald vóór 07 augustus 2019

Eénmalige betaling
€ 3450 bij betaling ineens van het volledige bedrag vóór aanvang van de cursus 23 augustus 2019.

Gespreide betaling
€ 3600 Betaling in 6 termijnen: Betaling van het cursusgeld in 6 gelijke betalingen van €600,-. Eén betaling wordt verwerkt bij inschrijving en de vijf volgende betalingen worden maandelijks automatisch in rekening gebracht. Het volledige cursusgeld is verschuldigd voor 07 februari 2020. 


Lees svp "Annulering en terugbetaling" over het beleid van Center Open Field® inzake Annuleren & Terugbetalen.

Er vind geen restitutie plaats van betalingen na de laatste betalingstermijn, omdat wij verplicht zijn betalingen te doen die na deze tijd niet meer restitueerbaar zijn. Als gevolg van niet-restitueerbare betalingen die we vooraf moeten doen om de organisatie van de cursus veilig te stellen, kunnen we geen uitzonderingen maken, ongeacht de omstandigheden. Wij stellen uw begrip op prijs.

Annulerings- en terugbetalingsvoorwaarden

Bij annulering vóór 1 september 2019 wordt het betaalde cususgeld teruggestort, minus € 250,- wegens niet-terugvorderbare kosten.

Na 25 augustus 2019 kunnen betalingen niet meer worden gerestitueerd en niet meer worden overgeboekt omdat Center Open Field® te maken heeft met niet-terugvorderbare betalingen inzake het veiligstellen van de cursus accomodatie.

We realiseren ons dat er sprake kan zijn van omstandigheden buiten je controle die je kunnen verhinderen om deel te nemen, maar vanwege niet-terugvorderbare betalingen die we vooraf moeten doen om de accomodatie veilig te stellen, kunnen we helaas geen uitzonderingen maken, ongeacht de omstandigheden. Wij stellen je begrip op prijs.

Voordat je je inschrijft

Voorwaarden voor deelname & Aanmeldingsprocedure

Voorwaarden

Voorwaarden Yoga Teacher Training (Intensive) en Modules 

Vereisten 

Een open Mind: met een verlangen je te verdiepen in de wijsheid en kennis van de yoga en de bereidheid om jezelf open te stellen voor het leven en te leven met de zorg voor alle levende wezens.

Toegang tot een computer of tablet en online toegang tot internet en de engelse taal kunnen lezen en begrijpen.


Aanmeldingsprocedure

Aan elke inschrijving gaat een intake gesprek vooraf om nader kennis te maken. In dit gesprek stellen we vast of deze opleiding voor jou geschikt is. Na acceptatie kan je je online inschrijven.

Email ons of bel +31614303776.

Klachtenprocedure

Klachtenprocedure Center Open Field

 

Manuala van Os - Voeding & Coaching


Naarderstraat 59
1251BA Laren
Nederland