Doornenburg 70
2402KE Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

iRest® Yoga Nidra Meditatie in 8 sessies Online

Hoe werkt de online iRest cursus?

Gezamenlijke opening met de deelnemers via de Zoom bijeenkomst. De groep is klein en overzichtelijk. Je hebt de gelegenheid om iets te zeggen, maar met één persoon tegelijk . Zorg dat je een koptelefoon hebt, voor goed geluid. Kies je eigen plek om rustig te kunnen liggen of zitten. We sluiten ook weer gezamenlijk af.

Overzicht

iRest® Yoga Nidra Meditatie staat voor Integratieve Restauratie en is een hedendaagse aanpassing aan de klassieke meditatie praktijk van Yoga Nidra, ontwikkeld door Dr. Richard Miller, klinisch psycholoog. Het is een vorm van zelfonderzoek waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het de nadelige gevolgen van PTSS, depressie, angst, slapeloosheid, chronische pijn en afhankelijkheid van chemische middelen kan verminderen. Terwijl gezondheid, veerkracht en welbevinden juist toenemen.

iRest® Meditatie leidt je verder dan onze belemmerende overtuigingen en conditioneringen. Door de beoefening van deze meditatietechniek kan je je bevrijden van deze beperkende patronen, en een tevreden leven leiden, vrij van conflicten, bezorgdheid, angst, ontevredenheid en lijden.

Het grote verschil met vele andere meditatietechnieken is, dat je lichaam ontspannen blijft maar wel alert, met je zintuigen geopend. 

Met iRest mediteer je niet om heel te worden, maar vanuit je heelheid.

Je kan tijdens de meditatie, zitten, liggen, staan of zelfs lopen, zolang jij je maar comfortabel voelt. Daarom kan iedereen aan deze meditatie meedoen, er is geen meditatie- of yoga ervaring nodig.    

Cursusdata

De iRest serie bestaat uit 8 sessies, een inwijding gevolgd door zeven koshas of lichaamslagen.

Als je een van de sessies niet online kan bijwonen, kan je op aanvraag een opname van die sessie toegestuurd krijgen.

Als je deze hele serie hebt gevolgd kan je de iRest voor jezelf toepassen, waar en wanneer je maar wilt. Het is dus echt een investering voor je hele leven!

De sessies vinden plaats op de de volgende dagen:

sessie 1 Inwijding 17 maart

sessie 2 Annamayakosha voedsellichaam - 24 maart

sessie 3 Pranamayakosha energielichaam - 31 maart

sessie 4 Manomayakosha denklichaam - 7 april

sessie 5 Vijnanamayakosha wijsheidslichaam - 14 april

sessie 6 Anandamayakosha vreugdelichaam - 21 april

sessie 7 Asmitamayakosha Ik-besef - 28 april

sessie 8 Sahai Integratie in de wereld - 05 mei

Voor wie

Integratieve Restauratie of iRest® Yoga Nidra Meditatie is een hedendaagse seculiere aanpassing aan de klassieke meditatie praktijk van Yoga Nidra.

Je wordt op een zachte en niet-dwingende manier geleid naar oplossingen van problemen. Oplossingen die in jezelf besloten liggen maar waar we vaak niet "bij" kunnen komen; slapeloosheid, angstgevoelens, PTSS, chronische pijn, gepest worden op school, relatieproblemen.

De methode is geschikt voor de leeftijdscategorie van 8 tot 88 jaar.

Wat kan je verwachten

17 maart - 1e sessie Inwijding

De inwijding tot de werkwijze en uitvoering van de iRest cursus en uitleg over de 7 lichaamslagen. Iedere sessie van de iRest begint met een intentie  ‘Sankalpa’ , bedoeld om je energie en wilskracht te geven en je concentratie te ontwikkelen. 

Het grote verschil met vele andere meditatietechnieken is, dat je lichaam ontspannen blijft maar wel alert, met je zintuigen geopend. 

Met iRest mediteer je niet om heel te worden, maar vanuit je heelheid.

Je kan tijdens de meditatie, zitten, liggen, staan of zelfs lopen, zolang jij je maar comfortabel voelt. Daarom kan iedereen aan deze meditatie meedoen, er is geen meditatie- of yoga ervaring nodig.   


24 maart - 2e sessie Annamayakosha

Annamaya Kosha is de stoffelijke dimensie van ons wezen die wordt ondersteund door voedsel. Het omvat de anatomie en fysiologie van het lichaam en de vijf elementen, aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Ze vormen de matrix van ons lichaam en de hele schepping. Balans op fysiek niveau legt een stevige basis voor de integratie van de andere subtielere dimensies van ons wezen.


31 maart - 3e sessie Pranamayakosha

Pranamaya kosha het vitale of energie omhulsel is dat aspect van ons wezen dat bestaat uit vitale levensenergie. De adem is het belangrijkste voertuig voor het ontvangen en verspreiden van prana in onze subtiele anatomie, de chakra's (energiecentra), de prana vayus (energiestromen) en de nadi's (energiekanalen).


07 april - 4e sessie Manomayakosha

Deze lichaam slaag bestaat uit gedachten en gevoelens. Als we naar onze psycho-emotionele gedachten en gevoelens kunnen kijken zonder ze af te wijzen, kunnen we ons ontspannen, waardoor we stress verminderen en de voorwaarden scheppen voor een optimaal functioneren van onze fysieke systemen.


14 april - 5e sessie Vijnanamayakosha

Dit is de lichaams laag waar onze diepe overtuigingen, geloofssystemen, herinneringen, beelden en verhalen opgeslagen liggen. Maar ook deze zijn steeds aan verandering onderhevig. Als we ons identificeren met het geloof dat we een apart ego-ik zijn, leven we in dualiteit en staan op het standpunt dat we moeten onderhandelen met het bestaan. Tegenstellingen worden altijd gekoppeld en kunnen nooit gescheiden worden. Met iRest oefen je om ze beiden naast elkaar te laten bestaan, zoals licht en schaduw. Zo kan je jezelf bevrijden van het lijden door dingen te verwelkomen en te accepteren zoals ze zijn.


21 april - 6e sessie Anandamayakosha

De Anandamayakosha omvat gelijkmoedigheid, tevredenheid, vreugde, een gevoel van grenzeloosheid, heelheid en innerlijke rust. Er is geen afgescheidenheid meer. Deze vreugde is niet afhankelijk van iets buiten ons, maar zit diep in onszelf.

Dit is de meest subtiele van alle lichaam slagen en ook de meest belangrijke!


28 april - 7e sessie Asmithamayakosha

I-NESS ik-besef, getuige zijn, ZIJN, bewustzijn

Asmitamaya kosha de lichaams laag van het ik-besef.

Pas als we op een afstand naar het “ik” kunnen kijken, kunnen we ermee werken zonder ons er volledig mee te identificeren. Zonder het ik-besef kunnen we niet leven, maar het hoeft ons leven niet te bepalen. 

 

05 mei - Integratie in de Wereld, Sahai

In deze sessie komt alles samen en besef je dat er niets is wat ontbreekt, omdat je al heel bent en met alles verbonden.

Als je alle lichaamslagen hebt doorlopen kom je tot het besef dat er geen afgescheiden zelf is, dat je altijd verbonden bent met de onveranderlijke bron, het Bewustzijn, jouw Wezenlijke Natuur.
Docenten

Flim Reydon

Docent en Oprichtster

Flim's kracht ligt in haar talent om mensen meer over zichzelf te leren via de yoga. In haar ervaring van 30 jaar yogalessen geven en vooral yoga teacher trainees is zij erachter gekomen hoeveel talenten er in ieder van ons verscholen liggen. Onze voornaamste aandacht gaat daarom uit naar zelfverbeteringeen cruciaal onderdeel van je vooruitgang en geluk.

Op basis hiervan is onze Yoga teacher Training ontworpen, om diepgaand te verbinden met het eenheidsbewustzijn. We gaan dus verder dan alleen het aanleren van reeksen lichamelijke oefeningen, die je op jouw beurt weer aan anderen kan leren. Omdat Yoga niet overwegend een fysieke oplossing is, hebben we een bewustzijnsverschuiving nodig zoals Yoga die biedt.

Locatie

Online


Prijzen en voorwaarden

Kosten € 225 voor de gehele serie van 8 opeenvolgende sessies.

Privé iRest® (lees meer)

Wil je deze meditatie techniek individueel leren voor een specifiek onderwerp?

Dat kan. Maak daarvoor een aparte afspraak met Flim. Maak hier je afspraak.

Kosten van een privé sessie  online €75,- Voor de gehele cursus online € 525,-

Kosten van een privé sessie Life, op nader te  bepalen locatie, vanaf  €95,-

Technische vereisten voor toegang tot de Zoom bijeenkomsten

Apparaten: desktop computer, tablet of mobiele telefoon.
Internetverbinding: 5-10mbps minimale downloadsnelheid wordt aanbevolen. Controleer uw verbinding op www.speedtest.net.
Systeemvereisten: Mac OS X 10.7 of hoger, Windows 7 of hoger. iOS 7.0 of hoger, Android 4.0 of hoger.
Camera en microfoon: voor de beste resultaten gebruik je de ingebouwde webcamera en audio van je toestel. Sluit een headset aan om geluidsecho's te voorkomen.
Zoom App: Download hier gratis de Zoom-app naar je toestel.

Hoe gaat het aan- en afmelden

Je ontvangt per mail een uitnodiging voor een Zoomsessie. Om die te openen vul je de Meeting ID en Password nummers in.

Als je je wilt afmelden voor een sessie laat dat binnen 24 uur weten, graag mailen naar: info@centeropenfield.nl  of bel (+31) 0172-257709

Na je inschrijving sturen we je een mailbericht met de informatie en links die je nodig hebt om de Zoom-sessies bij te wonen. Voor eventuele technische hulp door ons secretariaat kun je terecht via mail of  (+31) 0172-257709. 

Je kan ook vanuit je vakantieadres meedoen. Als je niet mee kan doen op de aangegeven datum kan je een opname per mail toegestuurd krijgen.

Voordat je je inschrijft

Als je vragen hebt over yoga therapie en/of de yoga therapie workshops en individuele sessies, neem dan contact met ons op via email.

Veel gestelde vragen

welke ondersteuning kan je vragen na de iRest®?

Je kan altijd een persoonlijke afspraak maken met Flim voor een nabespreking of een aparte een-op-een iRest® sessie.ONLINE