Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Curriculum YTTI 200

We starten de opleiding met een inwijding in het 8-voudig pad Yoga van Patanjali, en kennismaking met de verschillende yoga tradities, die allemaal invloed hebben gehad op de yoga die we nu kennen. Met de filosofie als ondergrond, leren we de student onderwijstechnieken en lesopbouw om yogalessen te kunnen geven. Lessen die inspirerend zijn, waarin de cursisten meer leren dan alleen de fysieke kant van yoga en die helend werken op lichaam, geest en ziel. Daarnaast leren de studenten anatomie, uitlijning en aanpassing van de asana’s vanuit verschillende tradities, zodat ze later kunnen kiezen welke yoga stijl/traditie het beste bij hem/haar past. We zijn er trots op dat veel van de yogadocenten in Alphen en omgeving door onze school zijn opgeleid.

De structuur van onze training is zodanig, dat ieder’s creativiteit, potentie en uniciteit tot bloei kan komen.

Onze opleiding is met name geschikt voor studenten die yoga willen onderwijzen en die willen ondervinden wat “sadhana” (leerling zijn) in Yoga betekent en nieuwsgierig zijn. Tenslotte blijven we allemaal leerling, ons hele leven lang.

Na gunstige afronding van de 200 uurs opleiding krijgen de nieuwe teachers de gelegenheid om in onze yogastudio lessen te geven en worden soms zelfs uitgenodigd als gastdocent bij de 200 uurs basis teacher training; een mooi begin van je portfolio.

Deze basisopleiding, is opgebouwd overeenkomstig algemeen gevolgde internationale richtlijnen voor 200 uurs opleidingen. Daarin komen de volgende vakken aan bod, die behalve door docenten van de vaste staf ook door gastdocenten worden gegeven:

Filosofie en sutra's van Patanjali
Chakra's
Kosha's
Meditatie
Mantra's
Kriya's
Ayurveda
Asana's
Pranayama
Anatomie
Fysiologie
Series maken + lesopbouw
Didactiek
Praktijk van het lesgeven
Business + Marketing
Ethiek
Sanskrit
Observatie

In het begin van deze opleiding bestudeer je vooral de Sutras van Patanjali, Kosha's, Filosofie en geschiedenis van Yoga, om de bronnen van Yoga te leren kennen en om vooral Zelfkennis op te doen. Wat betekent yoga voor jou? Dan pas kan je aan anderen doorgeven wat yoga voor de ander(en) kan betekenen.Vereisten voor deelname
De beoefening en vooral het onderwijzen van yoga vereisen een hoge mate van zelfdiscipline en zuiverheid. Als je nog geen yoga ervaring hebt bevelen we aan om eerst een half jaar yoga en groepsmeditatie lessen te volgen, bij voorkeur bij ons in de studio.
Je kan aan deze opleiding deelnemen als je voldoende engels kan begrijpen en lezen.
Een open Mind: met een verlangen je te verdiepen in de wijsheid en kennis van de yoga en de bereidheid om jezelf open te stellen voor het leven en te leven met de zorg voor alle levende wezens.
Toegang tot een computer of tablet en online toegang tot internet.


Aanmeldingsprocedure
Vul hier het aan vraagformulier in en verstuur online. Na acceptatie sturen wij een bericht met een link voor de verdere inschrijving en betaling(swijzen).

Email ons een foto (niet-yoga is goed) naar info@centeropenfield.nl

Boekenlijst
bekijk hier boekenlijst


Toetsing en examinering
Tijdens de opleiding zullen we je ‘vorderingen’ op verschillende manieren toetsen, namelijk met een tussentijds schriftelijk examen en meer naar het einde toe een praktijkexamen les van plus minus 45 minuten voor een groep cursisten.
De eindscriptie met een zelfgekozen onderwerp vormt het meest persoonlijke onderdeel van de toetsing, omdat het iets zegt over je persoonlijke groei en ontwikkeling.


Diploma
Na succesvolle afronding van de Lerarenopleiding ontvangt je een diploma dat bevestigt dat je voldoende kennis en praktische ervaring hebt om Hatha Yoga (asanas, pranayama en ontspanning) aan beginners en enigszins gevorderde yoga studenten te onderwijzen.

Studenten mogen niet meer dan 2 dagen of een weekend missen, om in aanmerking te komen voor certificering (gemiste uren moeten worden ingehaald).