Doornenburg 70
2402KE Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Sandra Boeters

facilitator

Midwinter Yoga & Meditatie Retreat

Profiel

Sandra is event organisator op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Coach en retreat begeleider in binnen- en buitenland. Ze is de spil voor, tijdens en na de retreat. Ze heeft twee jonge kinderen en woont in Hilversum aan de rand van de mooie Hilversumse heide. Sandra heeft een bijzonder talent: ze kan echt luisteren!

Mathilde Boskma Pels

Gastdocent

Profiel

Mijn naam is Mathilde en ik ben getrouwd en heb 2 kinderen.
Sinds 1996 ben ik werkzaam in de modebranche, voornamelijk als patroontekenaar.
Toen ik in 2009 overspannen werd, ben ik begonnen met yoga. Het heeft me enorm geholpen om weer te leren ontspannen en meer bij mijn gevoel te komen.

Ik had jaren veel gedanst (jazz- en showballet) en het grote verschil met yoga is dat je bij dansen alles perfect moet uitvoeren volgens de regels en iedereen het op dezelfde manier moet doen. Het mooie van yoga is dat je elke houding kunt aanpassen aan hoe jouw lichaam is gebouwd en hoe het op dat moment aanvoelt. Daarom is yoga ook voor iedereen toegankelijk en hoef je er niet lenig of slank voor te zijn. Je leert naar je eigen lichaam te luisteren en daar kun je heel veel van leren!

In juli 2015 heb ik met veel plezier de 200-uurs yoga-opleiding bij Center Open Field afgerond.
Ik vind het fijn om mijn kennis over yoga te kunnen doorgeven, want yoga is zo veel meer dan alleen houdingen uitvoeren. Je wordt er niet alleen lichamelijk soepeler van, maar het werkt o.a. ook door op het emotionele vlak. Je kunt er een stabieler en meer tevreden mens van worden. Door het maken van mijn scriptie, ben ik er achter gekomen dat je zelfs onverwerkte emoties kunt verwerken d.m.v. yoga en meditatie.

Mijn hatha-yoga lessen zijn zowel intensief/uitdagend als ontspannen en hebben altijd een thema om meer verdieping/betekenis te geven aan de yoga-beoefening.

 

Monique Heijden

Gastdocent

Ontdek de Godin in JeZelf Online

Profiel

Monique van der Heijden, trainer, coach, lichaamswerk, Yoga Teacher & Founder van Moyoki, retreatbegeleider bij Alam Kita in Indonesië. Ze heeft een hele sterke band met de godin van de muziek en taal Saraswathi.

Zij ondersteunt veranderprocessen vanuit het gedachtegoed van de yogafilosofie. Een oeroude wijsheid om jezelf fysiek, emotioneel en mentaal eens goed onder de loep te nemen. Je leert de aandacht naar binnen te keren, jezelf te observeren, onderhuidse processen te herkennen en erkennen, onderscheid te maken tussen waarheid en niet waarheid en te onthechten van wat je niet meer dient in het leven. Altijd vanuit een liefdevolle verbinding. Het leven is een aaneenschakeling van beweging en verandering. Leren mee te bewegen met wat zich aandient is de belangrijkste levensles die we te leren hebben als mens. Loslaten en Overgave. Met de natuur als metafoor en grootste inspiratiebron.

Dat werkt zo voor ons als individu, maar ook binnen groepen, bedrijven, teams en afdelingen waarbij groepsdynamica de wortel vormt.

Transformatie = durven verdwalen op het ritme van wat zich aandient!

Monique is gespecialiseerd in groepsdynamische processen en zet verschillende werkvormen in zoals yoga, mindfulness, meditatie, transformatief lichaamswerk, dans en psychodrama.

Ze is benieuwd wat jou beweegt en beweegt graag een stukje met je mee!

Marjolein Koerselman

Gastdocent

Profiel

Maitrie Laxmie Manniesingh

gastdocent

Profiel

Ik ben Maitrie, 39 jaar oud en moeder van een prachtige dochter. Ik heb 13 jaar als juridisch medewerker bij het Openbaar Ministerie gewerkt maar heb dat uiteindelijk moeten opgeven vanwege ernstige gezondheidsproblemen. Zowel fysiek als mentaal heeft het me moeite gekost om overeind te blijven. Ik ben echter geen figuur om bij te pakken neer te gaan zitten, en ben ervan overtuigd dat je met een positieve instelling veel kan overwinnen. Er was een tijd dat ik fysiek gezien weinig aan kon, maar yoga heb ik altijd kunnen doen. Weliswaar aangepaste en vooral rustige vormen van yoga, maar ik heb het altijd als rustgevend, en pijn-, en stress verlagend ervaren. Aangemoedigd door mijn yoga-moeder Flim, heb ik de 200-uurs Teacher Training gevolgd in 2016, waarin ik me meer kon verdiepen in de filosofie en achtergronden van yoga en geleerd heb om de heilzame vormen van yoga die mij zo geholpen hebben, door te kunnen geven. Ik denk dat yoga door iedereen beoefend kan worden en ben er van overtuigd dat iedereen er baat bij zal hebben. Als beginnend teacher leer ik mijn onzekerheid te overwinnen, vanuit de wil en overtuiging om de benefits van yoga door te geven aan een ieder die openstaat voor alles wat er nog wel kan.

Wendy Maxwell

Gastdocent

Profiel

For the past 40+ years I have had an on-again and off-again relationship with my own yoga practice....


As assistant to an international management 'guru', I lived a busy, hectic, on-the-road life. The travel brought me to many places but also gave me the opportunity to study Iyengar and Ashtanga yoga with many exceptional teachers, including Patricia Walden, Alan Finger, Paul Dallaghan, Rodney Yee, Joan Stonehouse, and, most recently, Flim Reydon; as well as pranayana with Phillip Xerri and kirtan with Krishna Das.

 

I needed stress-relief to get a good-nite's sleep, a clear mind to make decisions, and a body that didn't twinge every time I tossed a suitcase into the overhead. Yoga helped me with these problems and more. This is just a sample of the benefits yoga can bring - your body knows what you need, and yoga releases it within you through movement, breath and attention. My aim is to help you learn to hear your own body and breath, enabling you to better listen to yourself, grow your self-esteem and build confidence and balance.

Susan Pulley

Gastdocent en Ayurvedic Consultant

Profiel

Susan is een Ayurvedic Practitioner en biedt Ayurvedische wellness & voeding consulten en therapieën, en is gespecialiseerd in de gezondheid.

Susan is the founder & lead practitioner at Atma Ayurveda, a full-spectrum Ayurvedic wellness clinic offering nutrition, consultations, Ayurvedic therapies & cleanses in Amsterdam.

She is not only teaching Ayurveda, but she also lives Ayurveda and you feel that her knowledge has been passed on by her beloved teachers in India and the U.S.

Susan specializes in women’s health & menopause, stress, and burnout, and has more than a decade of clinical experience. Susan helps people transform their health and vitality through practical use of classic Ayurvedic nutrition, herbs, warm oil treatments, and education. Check out her guided online programs, find more great Ayurveda info and make appointments at her website

In 2008, Susan moved to the Netherlands to teach for the Academy of Ayurvedic Studies, now Delight Academy. 

Ze onderwijst Ayurveda in een academische setting, naast het aanbieden van open workshops in Yoga en Ayurveda.

Flim Reydon

Docent en Oprichtster

Midwinter Yoga & Meditatie Retreat

Profiel

Flim's kracht ligt in haar talent om mensen meer over zichzelf te leren via de yoga. In haar ervaring van 30 jaar yogalessen geven en vooral yoga teacher trainees is zij erachter gekomen hoeveel talenten er in ieder van ons verscholen liggen. Om die tot ontplooiing te brengen wil zij verdergaande inzichten en innerlijke werking langs de minder bewandelde yoga paden verkennen en onderwijzen. 

Ze is oprichter van Flim’s Yoga Studio en later Center Open Field voor Yoga en Gezond-Zijn. Onlangs heeft ze haar yogastudio overgedragen en is ze een nieuwe weg ingeslagen, “the yoga paths less travelled”, het gebied wat voorbij de rede en het intellect ligt, namelijk de kennis van het Zelf. 

Nu verspreidt ze deze yoga disciplines op verschillende locaties in binnen- en buitenland. Dat vormt ook een nieuwe basis voor haar Yoga Teacher Training: meer accent op de filosofische en psychologische wetenschap van Yoga. 

Ze studeerde meditatie en Ayurveda in de jaren ’90 bij Dr. Deepak Chopra en wijlen Dr. David Simon die haar inspireerden omdat zij een brug sloegen tussen westerse wetenschap en oosterse filosofie. 

Ze is gecertificeerd yoga teacher van de Saswitha Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte - 1989; gecertificeerd Primordial Sound Meditation Teacher van de Infinite Possibility Knowledge van Deepak Chopra - 1997; Certificatie Ashtanga Yoga Yoga Moves – 2003; gecertificeerd Yoga Therapist van de International Association of Yoga Therapists - 2017.


Linde van der Paardt

Gastdocent en Energetisch Consultant

Profiel

"Ik ben opgeleid in de geesteswetenschappen, maar op de helft van mijn leven kreeg ik duidelijke onontkoombare beelden en de wens om ook “ de andere helft van de aardbol” te leren kennen.
Dat betekende voor mij dat ik het verlangen om ook kennis te maken met de niet-reguliere geneeskunde een kans wilde geven. Op dat pad ben ik steviger met mezelf vervlochten geraakt dan ik ooit had kunnen vermoeden. Het ging daar voor mij meer over het leven zelf en de informatie die ik daarover van binnenuit krijg. Het heeft mijn liefde en belangstelling voor het leven, dat nu eindelijk geleefd kon worden zonder voorwaarden, aangewakkerd.
Vanuit deze vrijheid zoek ik en heb ik echte verbinding met mezelf en anderen."

Manuela van Os

directeur Manuela van Os - Voeding & Coaching

Profiel

Manuela

Bij mij ben je goede handen want afgezien van het feit dat ik ervaringsdeskundige ben, ben ik opgeleid als coach en als orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur. 
Wil je meer weten over hoe ik dit pad heb bewandeld?

Lees het hier in mijn persoonlijke verhaal

NH Gooi in Business – Voedings- en Lifestyle Coach – Manuela van Os

Gezondheid en voeding is een Hot Item de laatste tijd. We worden steeds ouder, we moeten bewegen en toch vieren de Fast Food ketens in ons land iedere dag weer een feestje, want slecht gaat het daar niet. Manuela van Os is coach voor mensen die hun levensstijl willen veranderen.

Luister hier naar het interview