Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Mathilde Boskma Pels

Docent

Hatha Yoga

Profiel

Mijn naam is Mathilde en ik ben getrouwd en heb 2 kinderen.
Sinds 1996 ben ik werkzaam in de modebranche, voornamelijk als patroontekenaar.
Toen ik in 2009 overspannen werd, ben ik begonnen met yoga. Het heeft me enorm geholpen om weer te leren ontspannen en meer bij mijn gevoel te komen.

Ik had jaren veel gedanst (jazz- en showballet) en het grote verschil met yoga is dat je bij dansen alles perfect moet uitvoeren volgens de regels en iedereen het op dezelfde manier moet doen. Het mooie van yoga is dat je elke houding kunt aanpassen aan hoe jouw lichaam is gebouwd en hoe het op dat moment aanvoelt. Daarom is yoga ook voor iedereen toegankelijk en hoef je er niet lenig of slank voor te zijn. Je leert naar je eigen lichaam te luisteren en daar kun je heel veel van leren!

In juli 2015 heb ik met veel plezier de 200-uurs yoga-opleiding bij Center Open Field afgerond.
Ik vind het fijn om mijn kennis over yoga te kunnen doorgeven, want yoga is zo veel meer dan alleen houdingen uitvoeren. Je wordt er niet alleen lichamelijk soepeler van, maar het werkt o.a. ook door op het emotionele vlak. Je kunt er een stabieler en meer tevreden mens van worden. Door het maken van mijn scriptie, ben ik er achter gekomen dat je zelfs onverwerkte emoties kunt verwerken d.m.v. yoga en meditatie.
In mijn lessen werk ik meestal met een thema, zoals bijv. chakra's, de elementen of bepaalde lichaamsdelen.

Reineke Brandt

Docent

Hatha Yoga , Restorative Yoga

Profiel

Mijn naam is Reineke, ik ben getrouwd en heb twee volwassen 'bonuskinderen'.
Ik ben in 1996 afgestudeerd als psychologe en werk al jaren bij een overheidsinstantie.
Toen mijn man en ik in 2007 in Alphen aaan den Rijn kwamen wonen, ben ik begonnen met yoga bij Flim's Yoga Studio. Vanaf het begin zijn de lessen voor mij een heerlijk moment voor mezelf, om uit mijn hoofd te komen en mijn lichaam te versterken en ontspannen.
Om beter om te leren gaan met de stress en druk van mijn werk ben ik me in de afgelopen jaren gaan verdiepen in mindfulness en meditatie. Dit bracht me veel, maar toen Flim begin 2016 een Intensieve Teacher Training aankondigde, maakte mijn hart een sprongetje; dit is de verdieping die ik zoek! Ik leerde dat yoga nog meer een reis naar binnen is dan ik besefte; het gaat om wie je echt bent, diep van binnen, met alle pracht en kracht maar ook alle kwetsbaarheid, ego en onzekerheid. Ik leerde met Hatha yoga deze kanten van mezelf meer te accepteren en te omarmen, zo ben ik compleet.
Hoe meer ik leerde over het pad van de yoga, deste groter werd ook mijn wens deze kennis te delen met anderen. Het samen aangaan van dit pad en met elkaar blijven leren is een geschenk.
Datgene wat ik geleerd heb, draag ik uit in mijn Hatha yoga lessen; met aandacht en respect, zachtheid en stevigheid, minder doen en denken en meer focussen op ervaren en voelen, luisteren naar wat het lichaam en de geest ons vertelt, met compassie en met zelfdiscipline inzicht krijgen in hoe we onszelf kunnen helpen de mooiste versie van onszelf te zijn.

Valérie Charbey

Docent

Profiel

Ik ben Valérie en moeder van twee kinderen van 11 en 14 jaar. Ik had al lang belangstelling voor yoga, maar het duurde lang voordat ik mezelf, in een vlaag van assertiviteit, opgaf voor de Yoga Teacher Training Intensive van Flim.

 

En uiteindelijk zette ik, heel moedig!, de stap om zwangerschaps yogalessen te geven. Ik was al langer geïnteresseerd in deze yoga, alhoewel ik niet zo veel heb met een ‘overspecialisatie’ van yogavormen.

 

Yoga voor de zwangere is een yogabeoefening aangepast aan deze bijzondere periode voor de vrouwen, fysiek zowel als geestelijk. Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat yoga geen gymnastiek is.

Julia Donk-Payer

Gastdocent

Profiel

Julia Donk-Payer

Met haar dansverleden, en marketing en communicatie achtergrond, veroverde Yoga 8 jaar geleden Julia’s hart.  De dynamische yogastijl van Vinyasa/Prana Flow Vinyasa in de eerste plaats. De ademhaling én asana’s synchroon in een flow uitgevoerd, voelen als een stuk uit een voorstelling, die iedere keer een andere beleving meegeven. Lenigheid en ruimte creërend in lichaam en geest.  Magisch! Op een 'down to earth' wijze brengt ze dit met passie over in de les. ‘Het onmogelijke, mogelijk maken’. Sinds april 2015 is Julia RYT® 200 Vinyasa /Hatha gecertificeerd yogadocent.

Verder volgde zij modules en TT immersions van o.a. Anat Geiger (Yin), Shiva Rea (Prana Flow), Nianna Bray (Advanced Vinyasa Flow), Sharon Gannon (Jivamukti). Daarnaast is ze sinds 2016 ASI internationaal gecertificeerd SUP Yoga docent en heeft ze sinds 2 jaar samen met compagnon en vriendin Brechje een eigen Yoga bedrijf: Seaze the Day Yoga Events. Ze begeleidt je graag met warmte en enthousiasme in haar les!

 

Uitspraken:

  • ‘Commit yourself to constant self improvement’.
  • ‘Yoga is not for the flexible, it’s for the willing’.

 

Plek: mijn yogamat, in het water (met board), strand en thuis (met gezin/familie/boek en/of vrienden) ☺.

 

Eten: Yotam Ottolenghi! Zoo ongelooflijk lekker!

 

Muziek: Muziek (bij voorkeur live) kleurt het leven!

 

Zonde: pure chocolade en frietjes ☺.

 

Michael Heer

Docent

Profiel

Mijn naam is Michael. Meditatie is voor mij 20 jaar geleden begonnen in een tijd waarin ik naar mijn buitenwereld keek en ervaarde en voelde dat ik vastliep. De gang van de dag met alle zintuigelijke impulsen en waarnemingen en mijn gedachten, gedrag, patronen. Overal op reageren en naar handelen. De gevoelens van onrust en van mezelf verwijderd.

Door mediteren ontdekte ik de matige kennis van mijn mind. De mind die in woorden praat. Dit observeren, voelen, zijn, actie en reactie. Mediteren bracht en brengt me nog steeds helderheid en inzicht, waardoor ik, vanuit mijn authenticiteit, kracht en liefde de wereld in stap en mijn leven vorm geef.


Ik laat me de laatste jaren inspireren door Krishnamurti en Jan Geurtz.

Marjolein Koerselman

Profiel

Maitrie Laxmie Manniesingh

docent

Profiel

Ik ben Maitrie, 39 jaar oud en moeder van een prachtige dochter. Ik heb 13 jaar als juridisch medewerker bij het Openbaar Ministerie gewerkt maar heb dat uiteindelijk moeten opgeven vanwege ernstige gezondheidsproblemen. Zowel fysiek als mentaal heeft het me moeite gekost om overeind te blijven. Ik ben echter geen figuur om bij te pakken neer te gaan zitten, en ben ervan overtuigd dat je met een positieve instelling veel kan overwinnen. Er was een tijd dat ik fysiek gezien weinig aan kon, maar yoga heb ik altijd kunnen doen. Weliswaar aangepaste en vooral rustige vormen van yoga, maar ik heb het altijd als rustgevend, en pijn-, en stress verlagend ervaren. Aangemoedigd door mijn yoga-moeder Flim, heb ik de 200-uurs Teacher Training gevolgd in 2016, waarin ik me meer kon verdiepen in de filosofie en achtergronden van yoga en geleerd heb om de heilzame vormen van yoga die mij zo geholpen hebben, door te kunnen geven. Ik denk dat yoga door iedereen beoefend kan worden en ben er van overtuigd dat iedereen er baat bij zal hebben. Als beginnend teacher leer ik mijn onzekerheid te overwinnen, vanuit de wil en overtuiging om de benefits van yoga door te geven aan een ieder die openstaat voor alles wat er nog wel kan.

Monique Luijsterburg

gast docent

Profiel

Vanuit mijn werk als docent wil ik anderen graag meer lichaamsbewust maken. Ook jou wil ik graag helpen om je te verdiepen in de kracht van meditatie, eerlijke voeding en een gezonder levenspatroon. Ik help je de disbalans in je lichaam op te heffen, door samen Qigong en/of Yoga te beoefenen. Bovendien bied ik je daarna de mogelijkheid een heerlijke ontspanningsmassage of een unieke AromaTouch Therapie behandeling te ondergaan. Je zult ervaren dat zowel lichamelijke als emotionele klachten kunnen afnemen of zelfs geheel verdwijnen.

Over mij

In mijn puberteit ontwikkelde ik ernstige rugklachten, ondanks het vele sporten dat ik ook toen al deed. Na de geboorte van mijn eerste kind werden de klachten heviger. Een vriendin wees me op Qigong. Na een proefles was ik meteen verkocht: ik voelde de energie door mijn lijf stromen, kreeg meer kracht en balans in mijn lichaam en in mijn dagelijks leven.

Overtuigd van de helende kracht van Qigong, volgde ik in 2015 de opleiding tot Zhineng Qigong docent aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai in Nijmegen.

Inmiddels ben ik medicatievrij en zijn mijn rugklachten bijna verdwenen. Een combinatie van Qigong, meditatie en massage brengt mijn lichaam en geest in balans.

Djihi Marianne

Profiel

Een directe en spontane liefde met yoga vond plaats in 1981. In mij roerde zich een diep verlangen yoga over te brengen. Mijn ervaringen zijn gegrondvest in de dagelijkse praktijk waarin yoga werkzaam is op vele niveaus. En voor transformatie zorgt. Bij de Saswitha Yoga voor Wijsbegeerte in Capelle a/d IJssel behaalde ik mijn bevoegheid. Vanaf dat moment ontvouwde zich het yogapad. Zo kwam ik terecht bij de kashmiryoga, een traditie vanuit het non dualisme. Bij de seminars van Jean Klein. In het onderricht van Jean Klein vond ik mijn bestemming. Door deze wijsheid ondervond ik de transformatie. Ik kwam thuis binnenin. 

Yoga als het pad en de weg.

In 1996 voltrok zich een plotselinge ommekeer, tijdens het bijwonen van een satsang.  Het ontwaken viel mij toe. Begenadigd door "de kus van genade" ontvouwde zich een pad in het teken van dit gebeuren. Hierin breng ik de visie en de kern van de non dualiteit over. Tevens ben ik actief als auteur van diverse artikelen en van het boekje  "de tuin van stilte" uitgegeven door uitgeverij Zwerk.

Heden leg ik mij toe op de integratie van yoga en meditatie, naar de persoonlijke beoefening, dat een ondeelbaar geheel vormt met de onpersoonljke essentie, het ZIJN. 

Het ontwaken markeert het einde en een nieuw begin. Er liggen ontelbare mogelijkheden voor ons klaar wanneer we ontdekken wat en wie we wezenlijk zijn.

Inmiddels heb ik honderden reizigers begeleid met positieve resultaten.  Door jarenlang stilte-retraites, scholingen, workshops en spirituele begeleiding te geven is een schat aan kennis, ervaring en wijsheid uitgebloeid. Velen maken nog dankbaar gebruik van de wijze lessen en passen dit dagelijks toe. Het huidige moment legt een weg bloot, waarin het proces van ontwaken voor een ieder, meer toegangelijker en tastbaarder zal zijn. 

Wendy Maxwell

Gastdocent

YTTI 200 uurs start 07 september 2019

Profiel

For the past 40+ years I have had an on-again and off-again relationship with my own yoga practice....


As assistant to an international management 'guru', I lived a busy, hectic, on-the-road life. The travel brought me to many places but also gave me the opportunity to study Iyengar and Ashtanga yoga with many exceptional teachers, including Patricia Walden, Alan Finger, Paul Dallaghan, Rodney Yee, Joan Stonehouse, and, most recently, Flim Reydon; as well as pranayana with Phillip Xerri and kirtan with Krishna Das.

 

I needed stress-relief to get a good-nite's sleep, a clear mind to make decisions, and a body that didn't twinge every time I tossed a suitcase into the overhead. Yoga helped me with these problems and more. This is just a sample of the benefits yoga can bring - your body knows what you need, and yoga releases it within you through movement, breath and attention. My aim is to help you learn to hear your own body and breath, enabling you to better listen to yourself, grow your self-esteem and build confidence and balance.

Raah Otto

independent teacher

Profiel

Raah Otto: Certified Hatha Yoga Teacher at Classical Hatha yoga "Linga". Studied at Isha school of Hatha Yoga. Ik studeerde daarvoor aan de Plekhanov Russian University of Economics.

 

Mijn naam is Masha Otto en ik werd gezegend door Sadhguru en heb van hem een nieuwe naam gekregen: Raah. Ik ben met Isha in contact sinds 2010. In 2014 heb ik 1750 uur Isha Hatha Yoga Teacher Training succesvol afgerond. Elk jaar ga ik naar de upgrade voor nieuwe modules, verificatie en examens. Vanaf dit jaar heb ik een eigen studio in Den Haag en geef de Isha Yoga programma’s in west- en oost europa, daarnaast ook als onafhankelijke teacher.

 

Sabina Prud'homme de Lodder

Hatha Yoga

Profiel

Susan Pulley

Gastdocent en Ayurvedic Consultant

YTTI 200 uurs start 07 september 2019

Profiel

Susan is een Ayurvedic Practitioner en biedt Ayurvedische wellness & voeding consulten en therapieën, en is gespecialiseerd in de gezondheid.

 

Ze onderwijst Ayurveda in een academische setting, naast het aanbieden van open workshops in Yoga en Ayurveda.

Flim Reydon

Docent en Oprichtster

YTTI 200 uurs start 07 september 2019 , Hatha Yoga

Profiel

Mijn naam is Flim Reydon. Tijdens mijn derde zwangerschap deed ik zwangerschapsyoga en daarmee is mijn – intussen 35 jarige – yoga carrière mee begonnen.

Ik ben opgeleid aan de Saswitha Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte. Bijscholingen yoga volgens de leer van Sivananda; Opleiding tot docent Ashtanga Vinyasa Yoga (Power Yoga).  Opleiding tot meditatie instructeur in San Diego V.S. bij Deepak Chopra en diverse andere internationale workshops voor zowel yoga, meditatie als Ayurveda.

Na jarenlange zwerftochten door Alphen e.o. vond ik eindelijk in 2005 een eigen plek voor mijn eerste vaste yogastudio in Gezondheidscentrum Dillenburg in Alphen aan den Rijn, waarmee ik al snel Yoga in Alphen op de kaart had gezet.

Flim’s Yoga Studio zoals we toen heetten, werd steeds meer een bekende “brand”. Nu, 12 jaar later, zijn de yogastudio’s in Alphen niet meer weg te denken en, heeft bijna iedere sportschool of wellness centrum yoga groepslessen. Yoga is populairder dan ooit. Yoga is echter géén hype, al lijkt dat er wel op langzamerhand. Maar hypes gaan voorbij en verdwijnen vaak helemaal. Yoga bestaat al 5000 jaar en zal nooit verdwijnen omdat yoga over het leven gaat!

In 2009 startte ik de Yoga Teacher Training Intensive van 200 uur. Nu bijna 8 jaar later kan ik met enige trots zeggen dat ik veel van de yogadocenten die in Alphen werkzaam zijn heb opgeleid. Een van mijn cursisten noemt me de “moeder van yoga in Alphen aan den Rijn”.

In 2015 openden we een nieuwe grotere studio onder een nieuwe naam: Center Open Field voor Yoga en Gezond-Zijn ook in Alphen. De nieuwe naam hoort bij de nieuwe weg die we zijn ingeslagen: “where ancient science meets modern medicine”. Oost en West komen steeds dichter bijelkaar. Yoga is niet van Flim, Yoga is van ons allemaal en voor ons allemaal. Hoewel Yoga uit het Oosten komt, kan het overal en door iedereen beoefend worden, ongeacht cultuur of religie.

Helaas was het niet mogelijk om onze plannen in de grotere studio te realiseren en is Center Open Field per 01 januari verhuisd naar een andere kleinere locatie. Terug naar de roots.

Er  zijn nu zo’n 18 docenten en gastdocenten, aan ons Center Open Field lesgeven , waarvan het merendeel in onze studio is opgeleid. Het is ongelofelijk om te zien hoe mensen zich ontwikkelen als ze zich gaan verdiepen in Yoga.

Allemaal zaadjes die tot bloei komen, mooie mensen die doorgeven wat ze zelf door Yoga geleerd hebben. En zo geven zij weer door wat de grote meesters uit het Oosten ons geleerd voor ons bewaard hebben: Yoga is het pad naar bevrijding van het lijden.

 

Karolien Rijksen

Well Woman Yoga

Profiel

Karolien heeft in 2010 in India de Sivananda Yoga opleiding gevolgd in een Ashram en een Reiki training in Costa Rica. Op dit moment volgt ze de opleiding Well Woman Yoga bij Birthlight.

Bij Center Openfield geeft ze de Astangha Vinyasa Yoga en een serie van 6 lessen Well Woman Yoga.

Puck Romijn

Docent

Profiel

Tijdens mijn eerste zwangerschap, inmiddels 30 jaar geleden kwam ik in aanraking met yoga. Die eerste kennismaking leidde tot een ontspannen bevalling en een leven lang yoga. In al die tijd heb ik verschillende vormen van yoga beoefend, zoals kundalini-yoga, hatha-yoga en DRU-yoga.

In de verschillende yogavormen kom je veel dezelfde oefeningen tegen, steeds met de nadruk op andere punten, bijvoorbeeld lichaamskracht of vloeiende bewegingen. Wat ik heb geleerd is dat al die vormen van yoga één ding gemeen hebben: ze zorgen voor energie, inzicht en ontspanning. Licht, lucht en ruimte verkregen door de oefeningen maken dat lastige zaken makkelijker te overzien zijn en beter te aanvaarden.

Bij Flim's Yoga Studio de stap gezet om les te gaan geven. Na het afronden van Flim's Yoga teachertraining heb ik veel workshops gevolgd, zoals Bhagavad Gita, Ayurvedische massage, Ayurvedisch koken en Kashmir yoga.

Daarnaast heb ik de 3-jarige DRU yoga docentenopleiding afgerond en twee levels van  DRU sound gevolgd, 3 DRU yoga Summerschools en diverse Masterclasses.

Wat ik heb geleerd vind je terug in mijn lessen. Met respect voor je eigen lichaam is er veel aandacht voor de adem, voor activatie en stilstaan bij wat de series en houdingen jou vertellen over je lichaam en je geest op dat moment. Je volgt de seizoenen en handelt daarnaar. DRU yoga en Hatha yoga Gentle zijn zacht voor je gewrichten en yoga met een glimlach. Natuurlijk altijd op je adem, de adem die alle bewegingen draagt.

Tevredenheid en die glimlach komen dan vanzelf!

Lisa Spaargaren

Docent en Masseuse

Hatha Yoga

Profiel

Ik ben Lisa Pienaar, ik ben 52 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen, de jongste is 13 jaar. Mijn geboorteland is Zuid-Afrika en ik woon ongeveer 19 jaar in Nederland maar we hebben ook een poos in het buitenland gewoond.


15 jaar geleden ben ik voor het eerst met yoga in aanraking gekomen en het heeft me sindsdien niet meer losgelaten! Om meer te weten over de filosofie en achtergrond van de yoga heb ik in september 2009 t de Yoga Teacher Training Intensive bij Flim's Yoga Studio gevolgd en met succes afgerond.
Op dit moment geef ik kinderyoga bij Flim's Yoga Studio voor kinderen tussen 5 en 7 jaar.

Ik vind het heel interessant om les te geven aan kinderen, omdat ze zo open staan voor alles. Ik kan ze enthousiast maken om het Yoga avontuur aan te gaan...
Voor mij is het heel leerzaam om met kleine kinderen te werken, omdat ze zo direct zijn en onmiddellijk laten weten of iets voor hun werkt of niet.


Een toekomstdroom van mij is, om ooit een keer yoga te geven aan kinderen die in een ziekenhuis liggen, om ze blij te maken en blijdschap werkt genezend!
Dat lijkt me echt een uitdaging!

Valentijn van der Burgh - gastdocent

Gastdocent

YTTI 200 uurs start 07 september 2019

Profiel

Valentijn heeft altijd al grote interesse gehad in belangrijke levensvragen. Een belangrijk onderwerp is: Zelf onderzoek. Bij vragen zoals “Wie ben ik werkelijk?”, “Wat is mijn doel op deze aarde?” voelt hij zich gesteund door de Yoga in de breedste In de rijke yogatraditie uit het oude India (en Tibet) staan talloze clues, uitleg en aanmoedigingen om je eigen talenten en je eigen pad te leren ontdekken. Van de Bhagavad Gita, hatha yoga, tot de uitgewerkte gesprekken tussen Nisargadatta Maharaj en zijn bezoekers, overal zijn de uitnodigingen te vinden om aan jezelf te werken en jezelf te leren ontdekken.
Het Zelfonderzoek heeft Valentijn al veel goed gedaan en daarom ziet hij het als zijn opdracht om hulpmiddelen aan te reiken aan mensen om ook zelfonderzoek en introspectie aan te gaan.
Valentijn is auteur van het boek “richt je op het licht”dat een intuïtieve methode bevat om vertrouwen en geloof te leren krijgen in wie je werkelijk bent.

Daarnaast geeft Valentijn samen met zijn collega Nico de Heij een aantal malen per jaar een les Shitali Karana, waarbij het ontdekken van de Stilte in jezelf centraal staat. De technieken die daarbij gebruikt worden zijn asana's uit de Hatha yoga en concentratie oefeningen die gebruikt worden om de staat van Yoga Nidra te bereiken.

Verder wil hij graag de rijke yoga historie en filosofie voor geïnteresseerden inzichtelijk maken zodat iedereen in staat is op te zoeken en op te nemen wat het best in haar of zijn huidige staat van leven past.

Naast yoga houdt Valentijn zich in het dagelijks leven bezig met het oplossen van business en IT vraagstukken in complexe organisaties zoals verzekeringsmaatschappijen.tekst

Linde van der Paardt

Gastdocent en Energetisch Consultant

YTTI 200 uurs start 07 september 2019 , Hatha Yoga , GRATIS praktijklessen eindexamen YTT groep , Restorative Yoga

Profiel

"Ik ben opgeleid in de geesteswetenschappen, maar op de helft van mijn leven kreeg ik duidelijke onontkoombare beelden en de wens om ook “ de andere helft van de aardbol” te leren kennen.
Dat betekende voor mij dat ik het verlangen om ook kennis te maken met de niet-reguliere geneeskunde een kans wilde geven. Op dat pad ben ik steviger met mezelf vervlochten geraakt dan ik ooit had kunnen vermoeden. Het ging daar voor mij meer over het leven zelf en de informatie die ik daarover van binnenuit krijg. Het heeft mijn liefde en belangstelling voor het leven, dat nu eindelijk geleefd kon worden zonder voorwaarden, aangewakkerd.
Vanuit deze vrijheid zoek ik en heb ik echte verbinding met mezelf en anderen."

Christina Zonneveld

Hatha Yoga

Profiel

Als kind van een Nederlandse diplomaat heb ik tot mijn 23e levensjaar in het buitenland gewoond. Ik verhuisde om de 3 tot 5 jaar naar een ander land. Toen ik 23 was, kwam ik in Nederland wonen, waar ik nu ruim 30 jaar woon. Ik was 8 keer verhuisd en ik had in 5 landen gewoond. Ik ben in 1963 in Washington DC, VS geboren en van mijn 17e tot mijn 23e heb ik heb automatisering gestudeerd in New York en in Chicago. In de tussentijd heb ik in Brazilië, Liberia, Spanje en Costa Rica gewoond.

 

Een voordeel van zoveel reizen is dat ik een zekere “aanpassingsvermogen” en zelfstandigheid heb ontwikkeld. De omgangsvormen en gewoontes zijn immers in verschillende landen heel anders en ik moest hiermee om leren gaan. Een nadeel hiervan is dat ik tijdens het opgroeien geen veilige “thuis” en geen continuïteit heb gehad. Hierdoor ben ik de verbinding met mijzelf kwijtgeraakt.

 

Het gevolg was dat ik moeite kreeg met relaties vormen op alle fronten. Ik heb veel therapie gehad en veel esoterische scholing gevolgd om op een goede manier hiermee om te leren gaan. Hierdoor heeft mijn relatie met mijn man standgehouden (in deze tijd niet meer zo vanzelfsprekend) en heb ik een goede relatie mijn kinderen, en andere familieleden, ontwikkeld. 

 

In 2015 ben ik yoga gaan doen i.v.m. vermoeidheids- en pijnklachten. Omdat ik yoga heel leuk vond heb ik in 2017 de 200-uurs intensive teacher training gevolgd bij Flim. Tot mijn verbazing kwam ik erachter dat de yoga filosofie overeenkwam met de esoterische scholing die ik volgde. Eigenlijk deed ik yoga al, alleen niet de fysieke vorm ervan!

 

Tijdens de teacher training heb ik geleerd om mijn lichaam beter te voelen waardoor ik de verbinding tussen mijn lichaam en mijn denken kon ervaren. Ik heb ervaren hoe mijn lichaam sterker werd en hoe ik steeds beter mijn balans kon vinden tijdens oefeningen. En ik heb ervaren hoe ik mijn evenwicht in mijn dagelijks leven steeds beter kon bewaren. Door mijn aandacht op mijn ademhaling te richten heb ik mijn gedachtes en mijn hart weer rustig gekregen tijdens momenten van stress.  Ik heb de ruimte in mijn lichaam gevonden om dieper naar mijn tenen voorover te kunnen buigen en ook de ruimte in mijn geest om dingen voor elkaar te krijgen die voorheen niet lukten. Bijvoorbeeld het volgen en afmaken van een intensieve opleiding zoals YTT.

 

Ik vond de yoga opleiding nog leuker dan ik van tevoren had gedacht en ik vind de inzichten die ik heb gekregen fascinerend. Ik wil deze enthousiasme en fascinatie heel graag delen met andere mensen door yogales te geven.

 

Oh, ja: ik heb geen pijnklachten meer.