Doornenburg 70
2402KE Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Meditatie

Wat is meditatie?

Meditatie is een middel om je gedachten te observeren. Het leert je te zien, je patronen, gedrag en de reactie die je oproept in de wereld. Dat de buitenwereld een reflectie is van je binnenwereld. Het helpt je contact te leggen met de bron van je bestaan en het leven te creëren volgens je eigen wens en visie.

In het westen wordt meditatie vaak gezien als een manier om te ontspannen en stress te verminderen. Meditatie kan worden gedaan voor spirituele groei, ontspanning en vermindering van stress of zelfs succes in een sport of een carrière.

In alle grote spirituele tradities staat de idee centraal van het Oneindige Bewustzijn en dient meditatie als techniek om het oneindige te kunnen ervaren. De combinatie van oude wijsheid en moderne leringen brengt je op het pad naar een rijker, voller leven. Door voorbeelden, technieken en inzichten van de klassieke Indiase en Tibetaanse meesters, ga je begrijpen hoe zij van toepassing kunnen zijn op ons dagelijks leven.


Hoe leren wij dat in de cursussen?
Wij begeleiden de cursisten op verschillende manieren door middel van een opbouw van meditatie technieken van een bepaalde bewustzijnstoestand, zoals het aanleren van het eenvoudige concept van compassie naar hogere bewustzijnstoestanden, tot uiteindelijk het transformatieve concept van Oneindig Bewustzijn. 

In de lessen gaan techniek en inhoud samen, zodat de harten van beginnende en ervaren mediterenden geraakt worden.

Actuele cursussen:

Primordial Sound Meditation - oerklankmeditatie ~Flim Reydon
In de Primordial Sound Meditation (Deepak Chopra) in het nederlands Oerklankmeditatie, leer je een persoonlijke meditatie techniek door middel van een proces van inwijding.

Je krijgt een persoonlijke mantra die wordt uitgezocht bij je geboorteplaats en tijd, deze mantra wordt mentaal herhaald, zodat aan andere gedachtes steeds minder en tenslotte helemaal niet meer gedacht wordt. Zo kan je geest zich terugtrekken uit de buitenwereld en kan je je innerlijk concentreren. Het primaire doel van deze meditatie is het samenvoegen van het individuele bewustzijn met het Oneindig Bewustzijn. Deepak Chopra spreekt over het Oneindig Bewustzijn als over 'het veld van oneindige mogelijkheden'


Workshops over stilte
Af en toe wordt er een workshop Kashmir Yoga of Satsang gegeven bij ons in de studio, een aanrader voor een ieder die wil ervaren wat het verschil is tussen 'denken' en 'zijn'. (zie workshops)