Doornenburg 70
2402KE Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Module 2 Chakra’s en Kosha’s

Introduktie van Module 2 Chakra’s en Kosha’s 10 oktober

de Chakra's:  het lichaam is een voertuig van het bewustzijn. Chakra's zijn de levenswielen die dit voertuig door al zijn beproevingen en transformaties leiden. 

De Kosha's: Het doen van yoga heeft een diepgaande invloed op alle delen van ons wezen - lichaam, adem, geest, hart en ziel. Niets in ons staat op zichzelf - we zijn levende, ademende, voelende wezens doordrenkt met Universeel Bewustzijn of Goddelijke Essentie.

Welkom! 

Module 2. Chakra’s en Kosha’s

Chakra betekent letterlijk wiel, eveneens een metafoor voor de zon, dat grote wiel dat in de ruimte ronddraait. Het wiel verwijst ook naar de eeuwige cyclus van de tijd, kalacakra en vertegenwoordigt de hemelse orde en het kosmische evenwicht.

Chakras (of cake’s) worden ook wel lotusbloemen genoemd, omdat het opengaan van een chakra veel lijkt op het opengaan van een bloemknop. Ze hebben net als de lotusbloemen verschillende blaadjes die van chakra tot chakra verschillen. Ze kunnen net als de bloemen open- of dichtgaan en afhankelijk van de gesteldheid van het bewustzijn verwelken of tot volle bloei komen.

De chakra’s werken ook  op onze verschillende lichaamslagen - de kosha’s. Het voedsellichaam, het energielichaam, het denklichaam, het wijsheidslichaam en het vreugdelichaam.

We gaan de chakra's en de kosha's ontdekken door fysieke oefeningen, door het gebruik van al onze zintuigen, door meditatie, mantra's en mandala's.

Boeken vooor deze module:Werkboek Chakra Yoga door Anodea Judith (2018); Chakra’s mantra’s en mudra’s Chakra Atlas (Kalashatra Govinda), Kosha's uit Yoga Toolbox van Joseph en Lilian le PageNB Meer info nodig bel of  mail of telefonisch 0614303776.