Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Onze kijk op gezond zijn

We hebben meer controle over ons Gezond Zijn en ons Leven dan ons wordt voorgespiegeld. Onderzoek laat zien dat we niet zijn overgeleverd aan onveranderlijke genen, en dat we niet hoeven mee te gaan in beperkte prognoses. De eeuwenoude kennis van Yoga en Ayurveda laten je zien en ervaren dat er meer mogelijk is dan de heersende, beperkende zienswijze. Onze gedachten, overtuigingen, en emoties hebben een grote invloed hebben op onze gezondheid en ons vermogen om onszelf te helen. Het Sanskrietwoord voor gezondheid is Svasthya (स्वास्थ्य). Het betekent naar jezelf toe komen, je eigen zelf realiseren. 


Gezond zijn is meer dan de afwezigheid van ziekte.

Gezond zijn is weer in contact zijn met onze heelheid, ons zelfgenezend vermogen wat oneindig veel krachtiger is dan we denken. Ons lichaam en onze geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel negatieve als positieve gedachten, samen met onze diepste verlangens, zorgen voor gelijktijdige fysieke reacties in het lichaam. Zo kan een vriendelijk woord of even stil staan om echt te luisteren bijdragen aan ons gezond zijn. Yoga kan je leren om tussen de talloze ervaringen de essentie van jezelf te ontwaren.


Daarvoor is het nodig om tot rust te komen

met beide voeten op de grond te staan en dicht bij jezelf te blijven. Het is een noodzakelijke voorwaarde voor je gezond zijn. Daarom doen we Hatha Yoga, een techniek die je doet met je lichaam, door te leren luisteren naar de boodschappen daarvan, door zelfonderzoek en onderzoek naar de symboliek en praktische effecten van de asana’s. Een sleutel die ons bewustzijn van het hele –heilige- in onszelf en in de wereld kan vergroten. Onze docenten helpen met hun persoonlijke reflecties en instructies zichtbaar te maken hoe Hatha Yoga de krachtige onderlinge verbanden van lichaam en geest kan onthullen.


Het lichaam in balans

Flim ontwikkelde vanaf het begin van haar yogapad het besef, dat als je energielichaam goed in balans is, chronische ziekten zich niet voordoen. Als mensen bereid zijn om een ​​bepaalde instelling, een geest- en levenshouding, aan te kweken (Sadhana) om het lichaam in evenwicht te brengen, kunnen ze vrij blijven van chronische aandoeningen of ervan genezen.


Twee soorten aandoeningen

Het werd haar duidelijk dat er twee soorten aandoeningen waren waar mensen aan konden lijden: infectieus of chronisch. Ofwel van buitenaf of van binnenuit.

In het eerste geval ga je naar de dokter, maar als het gaat om chronische aandoeningen, ligt de oorzaak altijd op het energieniveau, iets wat van binnenuit ontstaat. De verstoringen worden in dat geval veroorzaakt door de manier waarop je leeft, het voedsel dat je eet, relaties die je eropna houdt, of doen zich voor als gevolg van je emoties, gedragingen, gedachten en meningen – wat zich fysiologisch en psychologisch manifesteert. Tenzij je jouw basispatroon verandert, zal je nooit helemaal gezond zijn.


Verschil tussen oost en west

De westerse geneeskundigen kunnen je wel helpen om chronische ziekten te behandelen, maar ze kunnen je nooit hiervan verlossen.


Voetnoot:
 

  • Dr. Deepak Chopra “Quantum Healing” (meer dan 25 jaar geleden een doorbraak in de moderne geneeskunde) en zijn nieuwste boek The Healing Self “How to be in control of your wellness”, Sickness is fended off by the cells of the immune system, but staying well involves the whole person, samen met Dr. Rudolph Tanzi, februari 2018
  • Dr. Lissa Rankin "Mind over Medicine"-Scientific Proof you can heal yourself, 2013
  • Maya Tiwari "Het grote Ayurveda handbook" – het meest complete naslagwerk over Ayurvedische geneeswijzen, 1995
  • Flim Reydon, oprichtster van Flimsyoga en Center Open Field is sinds 2017 gecertificeerd IYAT member, International Association of Yoga Therapists