Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Over onze workshops

WORKSHOPS


Yoga is niet alleen oefenen op je matje. Yoga betekent bestaan in verbondenheid met de rest van de schepping. In onze workshops willen we specifieke onderwerpen hieromtrent verkennen. Om kennis over te dragen, bepaalde problemen op te lossen of om iets nieuws te creëren.

Workshops zijn bijeenkomsten van een paar uur tot een of meer dagdelen, waarin tegelijkertijd theorie en praktijk wordt onderwezen. Als deelnemer kan je verwachten dat je actief hierbij betrokken wordt. Dat kan door vragen te stellen, interactieve oefeningen en verbeteren van vaardigheden. 

Vaak smaakt het naar meer en willen de deelnemers verder gaan in vervolgsessies of workshops on-line. 

Workshops zijn bekende educatieve vormen om veranderingen bij mensen te bewerkstelligen. Bij Yoga, gaat het erover dat we veranderingen bij onszelf teweeg brengen die kunnen leiden tot transformatie. Groepsdynamiek en persoonlijke inbreng en feedback spelen daarbij een belangrijke rol.

 

Actuele workshops:

Onze Indiase Godinnen workshop blijkt actueler dan ooit. Wereldwijd staan vrouwen op: in de wetenschap, in de politiek, in de kunst, in voetbal zelfs!  In ons Goddess project onderzoeken en stimuleren we dat vrouwen bewuster worden van hun potenties. Door vrouwen samen te brengen rond een bepaald onderwerp, blijken ze een oprecht gemeenschapsgevoel te hebben. Ze zijn open en eerlijk naar zichzelf en naar elkaar. Door de spiegeling van de godinnen en dat geldt niet alleen voor de Indiase maar ook de Griekse en de Indiaanse, die symbool staan voor de verschillende psychologische energieën in ons, durven vrouwen beter uit te komen voor hun eigen kracht en hun eigen schoonheid. Zo kunnen ze bijdragen aan de verbetering van de positie van de vrouw, te beginnen bij haar eigen gezin, maar ook in haar beroep, in haar relaties en aan de vrouwen in de wereld.

Nieuw is de Integratieve Restauratie of iRest® Yoga Nidra Meditatie een hedendaagse aanpassing van de klassieke meditatie praktijk van Yoga Nidra ontwikkeld door Dr. Richard Miller, yogi en klinisch psycholoog. 

Het is een vorm van zelfonderzoek waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het effectief de nadelige gevolgen van PTSS, depressie, angst, slapeloosheid, chronische pijn en afhankelijkheid van chemische middelen kan verminderen. Terwijl gezondheid, veerkracht en welbevinden juist toenemen.
Center Open Field biedt zowel een klassikale workshop in meerdere sessies aan als individuele sessies met Flim, een probate manier om bijzondergevoelige onderwerpen te onderzoeken. Soms weet je niet wat je nodig hebt totdat het opduikt en ziet waar je naartoe gaat.