Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Over onze Yoga Events

 


Yoga is niet alleen oefenen op je matje. Yoga betekent leven in verbondenheid met de rest van de schepping. In onze yoga events verkennen we specifieke onderwerpen die daar mee te maken hebben, om kennis over te dragen, bepaalde problemen op te lossen of om iets nieuws te creëren.

Events zijn bijeenkomsten van een of een paar uur tot een of meer dagdelen, waarin we tegelijkertijd met theorie en praktijk bezig zijn. Als deelnemer wordt je natuurlijk hierbij actief betrokken. 

Vaak smaakt het naar meer en willen de deelnemers verder gaan in vervolgsessies of workshops on-line. 

Bij Yoga, kunnen er bij onszelf veranderingen optreden die leiden tot transformatie. Groepsdynamiek, persoonlijke inbreng en feedback spelen daarbij een belangrijke rol. Voor zover nodig of gewenst, kunnen deze workshops ook online gegeven worden.

De dynamiek en de kwaliteit van het lesgeven blijft ook in de online versie gehandhaafd.

Nieuwjaarsaanbieding voor twee cursussen die je juist in deze moeilijke tijden steun kunnen bieden! 

Slow Yoga

Een serie van 12 wekelijkse online lessen. Nu in de nieuwjaars aanbieding tegen de sterk gereduceerde prijs van €90,- in plaats van de reguliere prijs van €150,-. Ook losse online lessen zijn mogelijk, eveneens tegen de gereduceerde prijs van €15. Deze serie is een antwoord op een lange zoektocht naar het ontbrekende element bij onze beoefening van yoga asanas, namelijk de kunst van het luisteren en voelen, waarin alle aspecten van het energielichaam aan bod komen.

De eerste sessie is op vrijdag 15 januari van 09:30- 10:30 uur. Mocht je een sessie missen, dan kan je via de mail een opname van de les aanvragen.

Anders dan je misschien gewend bent, ligt het accent bij de uitvoering van houdingen niet op de spieren, de alignment, het bindweefsel en de adem, maar op het ontplooien in de ruimte, fysiek en geestelijk en vooral het opgeven van onze weerstanden! Je moet het ervaren!

Het leert je de strijd en de weerstand op te heffen die we ervaren in bijna alles wat we doen en denken, zolang er tegenstellingen zijn. Door de beoefening van deze Slow Yoga ben je beter bestand tegen stress en chronische ziekten. Het is voor alle leeftijdsgroepen en je kan je direct aansluiten, zelfs zonder enige yoga ervaring.

 

iRest Yoga Nidra Meditatie

Een serie van 8 wekelijkse online lessen. Nu in de nieuwjaars aanbieding tegen de sterk gereduceerde prijs van €147,- in plaats van de reguliere prijs van €245,- Ook losse online lessen zijn mogelijk, eveneens tegen gereduceerde prijs €21.

De eerste sessie Inwijding in de iRest Yoga Nidra Meditatie is op woensdag van 20:00-21:30 uur. Mocht je een sessie missen, dan kan je via de mail een opname van de les aanvragen.

Gedurende de crisitijd van Corona blijkt de Integratieve Restauratie of iRest® Yoga Nidra Meditatie een hedendaagse aanpassing van de klassieke meditatie praktijk van Yoga Nidra ontwikkeld door Dr. Richard Miller, yogi en klinisch psycholoog, voor velen een bron om hun pijn en lijden op te lossen en diepe genezing en vrede te ervaren.

Het is een vorm van zelfonderzoek waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het effectief de nadelige gevolgen van PTSS, depressie, angst, slapeloosheid, chronische pijn en afhankelijkheid van chemische middelen kan verminderen. Terwijl gezondheid, veerkracht en welbevinden juist toenemen. 


N.B. Dit is niet hetzelfde als Yoga Nidra Meditatie zoals die tegenwoordig vaak in de yogascholen wordt aangeboden. De techniek om je lichaam te ontspannen wordt wel uit de Yoga Nidra gebruikt, maar bij deze meditatie gaat het er vooral om dat je jezelf gaat onderzoeken.