Doornenburg 70
2402KE Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Over onze Yoga Events

Historisch moment.... Flim heeft haar eigen YouTube kanaal geopend onder de naam "Yoga flimdevi," ze vertelt daar over de vele yoga onderwerpen die ze in 35 jaar yoga ervaring heeft geleerd, onderwezen en toegepast in haar eigen leven.

Yoga is niet alleen oefenen op je matje. Yoga betekent leven in verbondenheid met de rest van de schepping. In onze yoga events verkennen we specifieke onderwerpen die daar mee te maken hebben, om kennis over te dragen, bepaalde problemen op te lossen of om iets nieuws te creëren.

Events zijn bijeenkomsten van een of een paar uur tot een of meer dagdelen, waarin we tegelijkertijd met theorie en praktijk bezig zijn. Als deelnemer wordt je natuurlijk hierbij actief betrokken. 

Vaak smaakt het naar meer en willen de deelnemers verder gaan in vervolgsessies of workshops on-line. 

Bij Yoga, kunnen er bij onszelf veranderingen optreden die leiden tot transformatie. Groepsdynamiek, persoonlijke inbreng en feedback spelen daarbij een belangrijke rol. Voor zover nodig of gewenst, kunnen deze workshops ook online gegeven worden.

De dynamiek en de kwaliteit van het lesgeven blijft ook in de online versie gehandhaafd. 

De nieuwe data:

Slow Yoga, de eerste sessie is op dinsdag 14 december '21 t/m 15 februari '22 an 19:30 - 20:30 uur. 

Een serie van 10 wekelijkse online lessen.  Deze serie is een antwoord op het ontbrekende element bij de gangbare beoefening van yoga asanas, namelijk de kunst van het luisteren en voelen, waarin alle aspecten van het energielichaam aan bod komen. Mocht je een sessie missen, dan krijg je de betreffende opname toegestuurd.

Anders dan je misschien gewend bent, ligt het accent bij de uitvoering van houdingen niet op de spieren, de alignment, het bindweefsel en de adem, maar op het ontplooien in de ruimte, fysiek en geestelijk en vooral het opgeven van onze weerstanden! Je moet het ervaren!

Het leert je de strijd en de weerstand op te heffen die we ervaren in bijna alles wat we doen en denken, zolang er tegenstellingen zijn. Door de beoefening van deze Slow Yoga ben je beter bestand tegen stress en chronische ziekten. Het is voor alle leeftijdsgroepen en je kan je direct aansluiten, zelfs zonder enige yoga ervaring.

iRest® Yoga Nidra Meditatie de eerste sessie is op vrijdag 10 december '21 t/m 18 februari '22 van 20:00 - 21:30 uur. 

Deze meditatie is een hedendaagse aanpassing van de klassieke meditatie praktijk van Yoga Nidra ontwikkeld door Dr. Richard Miller, yogi en klinisch psycholoog. Het is een vorm van zelfonderzoek waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het effectief de nadelige gevolgen van PTSS, depressie, angst, slapeloosheid, chronische pijn en afhankelijkheid van chemische middelen kan verminderen. Terwijl gezondheid, veerkracht en welbevinden juist toenemen. 

Een serie van 7 online lessen. Deze sessies horen bij elkaar in een bepaalde volgorde. Het is mogelijk om een privé sessie aan te vragen zie aldaar. 

Mocht je een sessie missen, dan krijg je de betreffende opname toegestuurd.

In deze Corona crisistijd blijkt de iRest Yoga Nidra Meditatie voor velen een bron om hun pijn en lijden op te lossen en diepe genezing en vrede te ervaren.


N.B.
Dit is niet hetzelfde als Yoga Nidra Meditatie die tegenwoordig vaak in de yogascholen wordt aangeboden, met de bedoeling om lekker te ontspannen. Bij de iRest meditatie is het de bedoeling dat je jezelf gaat onderzoeken, terwijl het lichaam in een volkomen ontspannen toestand is.