Doornenburg 70
2402KE Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Over onze Teacher Trainingen

"de grootste mogelijkheden van ons wezen liggen opgeslagen in de natuurlijke wijsheid van ons lichaam"

Er is niets wat geen yoga is. Yoga omvat alles en betekent daarom eenheid: eenheid in verscheidenheid, zoals beschreven door Patanjali. Om yoga te leren kennen moet je Yoga dus beoefenen:  “Yoga must be known through yoga. Yoga grows thru Yoga.” 

Doel meer naar binnen keren.

In het leven van alle dag zijn we vooral bezig met doen, wat vaak rusteloosheid en spanningen oplevert. Wat we zoveel mogelijk willen vermijden. Met yoga kunnen we proberen het leven dragelijker te maken en er meer grip op te krijgen. Door de complexheid van het leven zijn er inmiddels veel verschillende yoga soorten en stijlen en dito benamingen op de markt om dit voor elkaar te krijgen.

Dit gebeurt vooral door oefeningen met het fysieke lichaam, onze spieren, gewrichten en ademhaling. Maar dit lost de mentale en emotionele spanningen en verkrampingen niet echt op. Terwijl de oplossing ligt in de andere aspecten van ons leven, het voelen, het zijn, en die negeren we!

We willen daarom met onze teacher training een andere richting op. Meer naar de binnenwereld in plaats van de buitenwereld, waar we in het afgelopen jaar vanwege het coronavirus (COVID-19) allemaal gedwongen mee te maken kregen. God in vermomming?!

We leggen nu de focus meer op persoonlijke groei en zelfstudie, meer op luisteren naar je lichaam dan het te trainen en soepel te maken.

Wat is nieuw?

Onze Yogateacher Training sluit uiteraard  aan bij de internationale standaard voor Yoga Teacher Training 200 uurs. Zie het programma overzicht. Wat nieuw is, is de aanpassing aan Covid-maatregelen wat betekent dat we vooral online lesgeven. Na afronding van je opleiding kun je overal lesgeven. 

Wij sluiten aan bij de Yoga Sutra’s van Patanjali, het achtvoudig pad van Yoga, die juist gaat over de innerlijke orientatie. Pas ongeveer 150 jaar geleden zijn de ons nu bekende asana’s ontwikkeld. In de meeste opleidingen zijn het juist de asana's die een hoofdrol spelen.

Het verschil is, dat we in ons programma meer de nadruk leggen op de zogenaamde ‘body awareness’, vanuit het luisteren en voelen, wat de Yoga op een hoger niveau brengt. Zoals reeds eerder gezegd, Yoga betekent eenheid, dat wil zeggen één met alles om ons heen. Dat vraagt van de student een houding van openheid, nieuwsgierigheid en de bereidheid om met zelfonderzoek aan de slag te gaan!

We ontmoeten je graag in onze hernieuwde yoga teacher training. Een opleiding die je leven krachtig, diepgaand en duurzaam zal veranderen, op een niveau dat in de wereld vandaag de dag niet of nauwelijks is te vinden is!

Wat cursisten zeggen:

“Deze integrale yoga docentenopleiding heeft mij zoveel meer gebracht dan verwacht. Ontzettend veel andere en heilzame inzichten en een verrijking voor de rest van mijn (nieuwe) leven.”

“Voor mij is het: een verdieping in de kennis van het leven en de kennis over jezelf. Deze training is een verrijking voor iedereen die de balans in het leven wilt vinden. The road to happinez.”

“Mijn wedergeboorte; een magische reis via alle yoga wijsheden, naar meZelf. Fantastisch!”