Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Over onze Teacher Trainingen

"de grootste mogelijkheden van ons wezen liggen opgeslagen in de natuurlijke wijsheid van ons lichaam"

Er is niets wat geen yoga is. Yoga betekent eenheid. Die werkelijkheid is er wel een in verscheidenheid, zoals beschreven door Patanjali, wat betekent dat om yoga te leren kennen  “Yoga must be known through yoga. Yoga grows thru Yoga.” 

Doel meer naar binnen keren.

In het leven van alle dag hebben we vooral te maken met doen / bezig zijn, wat vaak gepaard gaat met rusteloosheid en spanningen. Het ongemak en pijn die dat oplevert willen we zoveel mogelijk vermijden. Met yoga kunnen we proberen het leven dragelijker te maken en er meer grip  krijgen. Omdat het leven zo gecompliceerd is zijn er inmiddels veel verschillende yoga soorten en stijlen en dito benamingen op de markt.

Een gemeenschappelijk kenmerk is de overwegende benadering door middel van het fysieke lichaam, met spieren en gewrichten. Maar dit lost de mentale en emotionele spanningen en verkrampingen van verdediging en strijd niet echt op. We negeren eigenlijk de andere aspecten van ons leven, het voelen, het zijn, in plaats van altijd maar iets doen!

We hebben hieruit de conclusie getrokken om met onze teacher training een andere richting op te gaan. In 2020, na en voor een deel nog in de nawerkingen van een pandemie die de wereld economisch en mentaal behoorlijk op z'n kop heeft gezet, is het tijd om nog meer naar binnen te keren.  


Wat is nieuw?

Onze Yogateacher Training sluit uiteraard  aan bij de internationale standaard voor Yoga Teacher Training 200 uurs. Zie het programma overzicht. Je kunt daardoor na afronding van je opleiding overal lesgeven. 

Wij sluiten aan bij de Yoga Sutra’s van Patanjali, het achtvoudig pad van Yoga. Echter, in deze beschrijving wordt nauwelijks gesproken over Asana's; een zithouding voor meditatie, meer niet. Pas ongeveer 150 jaar geleden zijn de ons nu bekende asana’s ontwikkeld. In de meeste opleidingen zijn het juist de asana's die een hoofdrol spelen.

Het verschil is, dat we in ons programma meer de nadruk leggen op de zogenaamde ‘body awareness’, vanuit het luisteren en voelen, wat de Yoga op een hoger niveau brengt. Yoga betekent eenheid, dat wil zeggen één met alles om ons heen. Dat vraagt van de student een houding van openheid, nieuwsgierigheid en de bereidheid om met zelfonderzoek aan de slag te gaan!

We ontmoeten je graag in onze hernieuwde yoga teacher training. Een opleiding die je leven duurzaam kan veranderen!