Doornenburg 70
2402KE Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Slowyoga wat is dat?

Slow Yoga 

Ik heb lange tijd onderzocht hoe ik de yoga asana’s wilde uitvoeren aansluitend op mijn Yoga Paths Less Travelled, zoals de iRest Yoga Nidra Meditaties. Zo kwam ik terecht bij Kashmiryoga, een zeer oude yoga traditie gebaseerd op de Advaita leer, de leer van non-dualisme (alles is één). Het accent ligt daarbij op bewust worden en ontwikkelen van het energielichaam, de verbinding tussen lichaam en geest en alles om ons heen. 

Zoals in de iRest cursus de Yoga Nidra meditatie als begeleidende techniek wordt gebruikt, maar niet hetzelfde is als Yoga Nidra, zo gebruik ik nu Kashmir yoga als een begeleidende techniek voor de Slow Yoga terwijl het niet uitmaakt of je een serie doet uit de Ashtanga Vinyasa Yoga, de Yin yoga, of Iyengar yoga. Het accent ligt anders. Niet op de spieren, de alignment, het bindweefsel, de adem, maar op het zich ontplooien in de ruimte, fysiek en geestelijk en vooral het opgeven van onze weerstanden!

Je kiest je eigen tempo, de leraar geeft een voorbeeld om zelf mee aan de slag te gaan en je kan misschien wel een lesuur bezig zijn met een of twee asana’s. Het is jouw tijd, jouw onderzoek, jouw gevoel en jouw luisteren!


Waarom Slow Yoga?

Slow Yoga betekent  ook weer niet dat je de asana’s altijd heel langzaam moet uitvoeren. Als je de techniek van het werken met het energielichaam en het luisteren naar je lichaam eigen hebt gemaakt, kan je de asana’s als je wilt ook sneller uitvoeren, of zelfs een flow serie doen zoals bijvoorbeeld bij Ashtanga Vinyasa Yoga, het zal dan alleen totaal anders voelen! 

Je kan, met andere woorden, elke yoga vorm gebruiken die je wilt en toch meer vanuit het bewustworden en ontwikkelen van het energielichaam werken.

Door te luisteren naar ons lichaam openbaart het zijn geheimen en grenzeloosheid, dan gaan we niet alleen geestelijk maar ook fysiek ervaren, dat alles één is. (Advaita) 

Schrijf je hier in in voor de hele serie van 12 lessen.