Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Wat is yoga

Yoga is geen modegril

Yoga is geen cultureel verschijnsel, geen  nieuwigheid die vandaag verschijnt en morgen verdwijnt: yoga is geen modegril. De leer van de klassieke yoga is toepasbaar in alle culturen en religies. Door geduld, enthousiasme en liefde voor alle leven aan te kweken, streven we naar vrijdheid van angst, verlangen en gehechtheid. Zo kunnen we vrijer bewegen, vrijer denken en meer ontspannen de ups- en downs van het leven aan.

Yoga is verbinding en balans

Yoga vindt zijn oorsprong in de prehistorie van India, in de Indusvallei beschaving van 2.000-4.000 voor Christus. 

In die tijd waren er geen ziekenhuizen, geen artsen, en behalve het gezin en de familie geen sociale voorzieningen. Daarom ontwikkelden de yogi's hun eigen systeem om lichamelijk en geestelijk gezond te blijven. Yoga, afgeleid van het woord juk, betekent letterlijk "eenheid" of "verbinding". Een juk verbindt twee uiteinden. Als de ene kant zwaarder is dan de andere raak je uit balans en raak je in de moeilijkheden of word je ziek.

Yoga heeft als doel het bereiken van zelfbewustzijn (je zelf leren kennen), en een lang, gezond en gelukkig leven. Dat bereik je door de juiste lichamelijke oefening, de juiste ademhaling, de juiste ontspanning, de juiste voeding, en positief denken (meditatie).  

Nu is yoga zeer actueel en populair en meer dan ooit van waarde voor de moderne wereld vanwege de bewezen traditie en werking.

Hatha Yoga

Hatha yoga, de meest bekende vorm van yoga in deze tijd, de yoga via het lichaam biedt ons de gelegenheid om ons zelfbegrip te verdiepen door middel van fysieke beweging, ademhaling en meditatie.

De westerse mens is erg ver van de kennis van zijn lichaam afgeraakt, door zijn tegennatuurlijke manier van leven. Vandaar dat deze vorm van yoga in dit deel van de wereld het meest populair is.

Binnen de Hatha Yoga bestaan er veel verschillende stijlen. Sommige zijn vooral lichamelijk gericht, andere meer op de geest. Sommige zijn snel en krachtig, andere weer zacht en langzaam. Maar alle hebben voordelen.

Hou bij je keuze van je yogales rekening met je persoonlijkheid en je individuele behoeften. 

Als je verder leest vind je een beschrijving van de verschillende yoga stijlen die onze studio aanbiedt.

Klaar om te beginnen? Bekijk de agenda voor een les die bij je past.