Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
┬ę 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Yoga Teacher Training 200 uurs

Yoga Teacher is het mooiste beroep wat er bestaat.

Je leert hoe Yoga in je werkt

Je verandert erdoor of je wil of niet

Je ontdekt je oneindige mogelijkheden

Je leert nog meer van Yoga door het anderen te leren.

Met onze Yoga Teacher Training leer je allereerst jezelf kennen. De basis van yoga is de filosofie, dan de psychologie en dan pas de fysieke oefeningen. Wij gaan ook in die volgorde te werk.

De 200 uurs integrale Yoga Teacher Training geeft je een brede en gedegen basis om yoga te onderwijzen en je eigen persoonlijke yoga beoefening te verdiepen.

Onze opleiding richt zich op het yogales geven aan verschillende groepen mensen. Veel yoga scholen vinden tegenwoordig dat yoga vooral wordt bepaald door de asana’s en dat de ‘rest er omheen’ wel weg kan. Yoga is meer dan alleen dat. En juist dat “meer” willen wij meegeven, reeds bij de basis. Yoga, Filosofie, Ayurveda en kennis over de chakras allemaal in 200 uur!


We starten de opleiding met een inwijding in het 8-voudig pad Yoga van Patanjali, en kennismaking met de verschillende yoga tradities, die allemaal invloed hebben gehad op de yoga die we nu kennen. Met de filosofie als ondergrond, leren we de student onderwijstechnieken en lesopbouw om yogalessen te kunnen geven. Lessen die inspirerend zijn, waarin de cursisten meer leren dan alleen de fysieke kant van yoga en die helend werken op lichaam, geest en ziel. Daarnaast leren de studenten anatomie, uitlijning en aanpassing van de asana’s vanuit verschillende tradities, zodat ze later kunnen kiezen welke yoga stijl/traditie het beste bij hem/haar past. We zijn er trots op dat veel van de yogadocenten in Alphen en omgeving door onze school zijn opgeleid.

De structuur van onze training is zodanig, dat ieder’s creativiteit, potentie en uniciteit tot bloei kan komen.

Onze opleiding is met name geschikt voor studenten die yoga willen onderwijzen en die willen ondervinden wat “sadhana” (leerling zijn) in Yoga betekent en nieuwsgierig zijn. Tenslotte blijven we allemaal leerling, ons hele leven lang.


Na gunstige afronding van de 200 uurs opleiding krijgen de nieuwe teachers de gelegenheid om in onze yogastudio lessen te geven en worden soms zelfs uitgenodigd als gastdocent bij de 200 uurs basis teacher training; een mooi begin van je portfolio.

Lees verder

inschrijving-YTT-200