Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Yoga is voor iedereen

YOGA - Yoga is voor Iedereen
Wij brengen Yoga naar de mensen 

Ons rooster biedt een ruim aanbod van yogavormen die krachtig of zacht  zijn, al naar gelang de behoeften van het individu. Wij begeleiden onze cursisten om een ontspannen toestand van het lichaam te ervaren, waardoor iedereen zich de juiste manier kan eigen maken om de verschillende houdingen te beoefenen.

Ons aanbod van verschillende yogastijlen en lessen kan je vinden in de agenda

Yoga in de praktijk

In onze yoga cursussen leer je technieken en inzichten die je direct kunt gebruiken voor je lichamelijke gezondheid en emotioneel welzijn. Dit is het grote geschenk van yoga, het dient ons en voedt ons op elk niveau van ons bestaan en draagt spontaan bij aan meer welzijn op alle vlakken van ons leven.

Yoga helpt je gaven in jezelf te ontdekken die sinds je jeugd ongebruikt zijn gebleven, gaven van vrede, harmonie, plezier, en liefde. Onze studio wil iedereen helpen om de best mogelijke Yoga beoefenaar en/of leraar van deze oude traditie van zelf-transformatie te worden.

In ons Center Open Field werken we eraan mee dat Yoga door de moderne wetenschap kan worden bestudeerd en aangepast aan de noden van de moderne tijd, maar willen tegelijkertijd waarborgen dat zijn traditionele wortels verankerd blijven in de psycho-spirituele leer van India.

Ons aanbod

Wij bieden een verscheidenheid aan yogalessen en workshops, zeven dagen per week, voor iedereen, van beginner tot de meer ervaren yogi. Van kinderyoga tot yoga voor ouderen.
Onze docenten zijn opgeleid in verschillende yoga stijlen, waardoor je bij elk bezoek optimaal de yoga kan ervaren. Preventief of voor verlichting van lichamelijke en/of geestelijke klachten is er Therapeutische Yoga. Voor mensen met kanker - of die ooit kanker hebben gehad - de specifiek daarvoor ontwikkelde Yoga THRIVE en Cure Yoga.

Verschillende therapeutische en wellness diensten zoals Acupunctuur, Ayurvedische en holistische massages, babymassages, psychologische counseling en therapie worden aangeboden vanuit onze afdeling Health.


Behalve een stimulerende omgeving waarin docenten en cursisten kunnen groeien en evolueren, is Center Open Field ook een plek om van yoga een loopbaan te maken. Sinds 2008 leiden we yoga docenten en zijn inmiddels tientallen yoga-docenten opgeleid. Enkele van hen werken met succes als yogadocent in onze studio. 

Houdingen
In Yoga wordt het lichaam met zorg en respect behandeld, want daarmee drukken we ons uit in de wereld. Een preventief systeem ook om ziekten te voorkomen. De lichamelijke Yoga oefeningen verbeteren de circulatie, stimuleren de inwendige organen, en kneden de klieren van het lichaam, hetgeen over het algemeen tot een betere gezondheid kan leiden. Het is bedoeld om lichamelijk vollediger te leven. Met lichamelijk bedoelen we ook de psychologische en emotionele aspecten.

 

Ademhaling
De ademhaling technieken werden ontwikkeld vanuit het besef dat adem de bron is van het leven. Door Yoga oefeningen, krijg je meer controle over de ademhaling; een foutieve manier van ademen is de bron van vele ziektes. Door te focussen op de ademhaling, vindt de voorbereiding plaats voor de volgende stap – Meditatie.

 

Ontspanning
Hoewel enige stress goed voor je is - het kan je zintuigen en je geest scherpen- is te veel stress slecht voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Tegelijkertijd kan ontspanning de balans in je leven herstellen - en zelfs enkele gezondheidsrisico's die gepaard gaan met stress – hoge bloeddruk, hartfalen, burnout e.d.- verminderen. Door bepaalde fysieke houdingen en ademhalingstechnieken die het bewustzijn van ons lichaam vergroten, helpt Yoga ons te focussen en onze dagelijkse stress te verlichten.

 

Massage
Massage is een andere manier van ontspannen. Er zijn vele massagetechnieken, in onze studio worden de holistische ontspanningsmassage en de Ayurvedische massages met op iemands'persoonlijke constitutie toegepaste olie en kruiden gegeven.Regelmatige massage voorkomt dat het lichaam in verval raakt, het werkt zuiverend, en bevordert lichamelijke (afval) processen. Massage werkt als een verjongingskuur.

 

Meditatie
Meditatie is een van de belangrijkste methodes om de eigen geest te ontwikkelen. Meditatie wordt vaak beschreven als een methode voor het verstillen van de geest. In de yoga wordt dat verkregen via beoefening van een vorm van concentratie-meditatie ofwel samadhi, zodat de menselijke geest volkomen vrij wordt van activiteit om zich heen, en waarin het bewustzijn ongehinderd is door gedachten. Dit resulteert in de totale opgaan van het individuele bewustzijn in het Kosmisch Bewustzijn, het Veld van Oneindige Mogelijkheden.

De laatste tijd wordt in het westen, in plaats van concentratie op één punt, de geest juist geoefend in het aandachtig waarnemen van alle veranderingen die plaats vinden in het lichaam en het bewustzijn = samadhi. Hiermee wordt men zich bewust van de veranderlijke aard van de werkelijkheid en laat men zich niet zo gauw afleiden. Aandachtsvolle meditatie wordt tegenwoordig steeds meer therapeutisch toegepast in geval van lichamelijke en mentale ontregelingen.
Een speciale vorm van concentratie meditatie is de Primordial Sound Meditation van Deepak Chopra, die gelicenceerd wordt aangeboden.

 

Yoga Dieet
Eet op de juiste manier:
Yoga Dieet – goed uitgebalanceerd en altijd met mate eten - is een essentieel aspect van yoga. Het beoefenen van Yoga moet worden aangevuld met de juiste soort voedsel om volledig te realiseren wat yoga te bieden heeft. We moeten onze geest en lichaam voeden om ons alert en energiek te houden gedurende de dag. En goed dieet kan vele kwalen genezen.
De wereld om ons heen weerspiegelt deze oude waarheid, alom groeit hernieuwe aandacht voor gezond eten. Geen obesitas, geen diabetes, geen hart en vaatziekten …. meer.

 

Wij baseren ons op Ayurveda – een holistische Indiase levensleer, die uitgaat van de heelheid van de mens. In de Ayurveda bestaat het woord ziekte niet, alleen onbalans!
Ayurveda bezit een unieke wijsheid van het bereiden en benutten van voeding. Ze kent van alle voedingsmiddelen de energie, de smaak en andere de kwaliteiten, die kunnen wordeen aangepast aan de persoonlijke constitutie.