Wilhelminalaan 18-b
2405ED Alphen aan den Rijn
(+31) 0172 - 41 76 27
info@centeropenfield.nl

IBAN: NL54 INGB 0007763607
BTW: NL8553.20.084 B01
KvK: 63624427
© 2017 Center Open Field
0
0

MyCenter

Niet ingelogd
 
en | nl

Zwangerschapsyoga

Voor iedere vrouw is een goede bevalling mogelijk. Bevallen is nooit helemaal pijnloos, maar je kunt met enige oefening wel op een relaxte manier je kindje ter wereld brengen.


In deze tijd voelen veel vrouwen de behoefte om hun actieve levensstijl tot het uiterste vol te houden tijdens de zwangerschap. Maar zwangerschap is niet iets wat er ook nog bij komt in je drukke leven. Het is je leven en wij zien yoga daarbij als een instrument om juist wat gas terug te nemen, en meer tijd te besteden aan de verbinding met jouw veranderende lichaam en dat van je ongeboren kind. Om je fysiek, emotioneel en spiritueel voor te bereiden op jullie nieuwe leven. “Als je zwanger bent, gedraag je dan ook als een zwangere”.


Zwangerschapsyoga helpt je te stretchen en je kracht te behouden terwijl je lichaam verandert gedurende de verschillende stadia van de zwangerschap. Je leert je adem op een juiste manier te gebruiken om je door de weeën en de bevalling heen te helpen en je voor te bereiden op het moederschap! Er zijn per week twee les momenten op zaterdag en zondag. Een gemiste les kun je inhalen op een andere dag.


Wanneer beginnen?

De zwangerschapsyoga cursus is een doorlopende cursus tot het moment van de bevalling. Je kan het beste beginnen zo vanaf de 12de week van je zwangerschap, je kan ook later instromen is, liefst niet later dan de 27ste week.

Als je het hele programma volgt, kan je op een rustige, ontspannen manier zonder angsten je bevalling "doen" .


Wanneer zijn de lessen?

Iedere zaterdagochtend van 10:00-11:15 uur.  Als je niet regelmatig kan komen kan je ook losse lessen aanschaffen.

Groepsgrootte
De zwangerschapsyoga wordt gegeven in kleine groepen, waardoor de docente voldoende persoonlijke aandacht kan geven aan iedere cursist afzonderlijk. Denk aan een groep van maximaal 12 zwangeren.


Partnerlessen

Het is niet alleen de moeder die zich gaat voorbereiden voor het ouderschap, maar ook de partner. In principe wordt er tijdens de cursus een partnerles georganiseerd. De datum wordt nader vastgesteld in overleg met de cursisten. De partner doet gratis mee.


Wat heb je nodig?

yogamat, ook goed om thuis te oefenen en grote baddoek/ laken, vest en sokken.

 

Vervolg

Na de bevalling kun je postnatale nazwangerschaps-yogalessen volgen om weer gauw in vorm te komen, speciale lessen met de baby en babymassage

 

Medische indicatie?
Twijfel je of je geschikt bent om aan de cursus deel te nemen wegens b.v. bekken-instabiliteit of iets dergelijks, neem dan eerst contact op met je huisarts of verloskundige.

 

Wat cursisten zeggen:

De bevalling is erg vlot gegaan [..] bedanks voor alle tips tijdens de les [...] ik heb nog nooit zo goed m'n ademhaling en ontspanning onder controle gehad!

De verloskundige zei dat ze duidelijk kon zien dat ik yoga had gevolgd!